Filarmonica Pitești organizează joi, 5 decembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, primul concert simfonic al lunii, cu pagini muzicale semnate de Smetana, Mozart și Grieg. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de GianPaolo Mazzoli, participă, ca solist, Paul Ionescu. Pianistul va interpreta Concertul pentru pian și orchestră nr. 20 în re minor de Wolfgang Amadeus Mozart. În prima parte, publicul va audia și Poemul simfonic Vltava dinciclul Patria mea de Bedrich Smetana, iar în partea a doua, vor fi Selecțiuni din Suitele Peer Gynt de Edvard Grieg.

          Dirijor, compozitor și director al Institutului Superior de Studii Muzicale      „L. Boccherini” din Luca (Italia), GianPaolo Mazzoli a absolvit pianul la institutul al cărui director este, studiind cu profesori de marcă. De asemenea, a studiat și muzică corală, dirijat și compoziție, perfecționându-se și la alte universități de succes. Din 1985 până în 2000 a câștigat numeroase premii naționale și a colaborat cu importante instituții muzicale italiene. A dirijat orchestre din Italia, România, Bulgaria, Polonia, Serbia și a colaborat cu artiști de renume internațional.  Are înregistrări la radio și televiziune, dar și pe CD-uri. A compus coloana sonoră a unor filme artistice și documentare si pentru emisiuni de televiziune. 

Născut într-o familie de muzicieni (tatăl este instrumentist în orchestra Filarmonicii Brașov), Paul Ionescu a continuat tradiția, studiind pianul la Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” din Brașov, la clasa conf. univ. dr. Corina Ibănescu. Deși tînăr, are o bogată experiență competițională, participând și câștigând premii la concursurile de naționale și internaționale de gen. A susținut recitaluri camerale, dar a fost și solist în concerte Mozart, Haydn, Beethoven. A colaborat cu filarmonicile din Brașov, Bacău, Botoșani.

          Cei doi invitați sunt în premieră la Filarmonica Pitești.

Facebook Comments
Articolul precedentBursă a locurilor de muncă pentru persoanele dezavantajate
Articolul următorPolițiștii locali au dat amenzi pe bandă rulantă!
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here