Dacă te-ai gândit adesea la faptul că banii nu zăbovesc prea mult în conturile tale, sau dacă te-ai întrebat ce să faci pentru a câștiga mai mulți bani, atunci înseamnă că nu ai aflat cele mai importante principii financiare recomandate de specialiști. Află care sunt acestea și cum te pot ajuta ele să nu mai resimți atât de mult lipsa banilor, ci să atragi bunăstarea de partea ta
Nu cheltui azi, amână pe mâine!
Există uneori situații când ar trebui să amâni cumpărăturile pentru o altă zi sau situații când ar trebui chiar să nu faci acele cumpărături deloc. Studiile arată faptul că uneori cumpărăm din impuls și că reducerile și promoțiile ne îmbie destul de mult să judecăm din postura de consumatori.
Totuși, ar trebuie să amâni cumpărăturile dorite pentru câteva ore, pentru a-ți da timp să analizezi dacă produsele dorite îți sunt cu adevărat necesare, sau dacă vei cumpăra din impuls. Dacă te-ai gândit adesea că mai bine nu ai fi cumpărat un anumit produs, ulterior achiziționării, atunci ar trebui să îți amintești acest principiu ori de câte ori pleci la cumpărături sau faci cumpărături online.
Plătește-te pe tine, mai înainte de orice!
A te plăti pe tine mai înainte de oricine nu ține de egoism, ci de o organizare foarte bună a banilor. Este important să dai deoparte pentru tine banii de care ai nevoie în fiecare lună, pentru cheltuieli personale, și din restul de bani încasați să plătești facturile, datoriile sau alte cheltuieli.
Este simplu de înțeles de ce ar trebui să procedezi așa, pentru că una dintre cele mai mari frustrări ale oamenilor vine din faptul că banii nu par să ajungă pentru toate cheltuielile, dacă nu există o prioritizare a acestora.
Plătindu-te pe tine, alocându-ți ție fondurile necesare pentru a te bucura de ceea ce îți este necesar te va ajuta să nu resimți frustrări în ceea ce privește calitatea vieții.
În plus, vei putea adăuga din acești bani și sumele necesare pentru fondurile de economii sau investiții, iar acest lucru crește posibilitatea ca banii să genereze la rândul lor alte sume de bani.
Nu investi toți banii în aceleași instrumente de investiții!
Expresia ”nu-ți ține toate ouăle în același coș” are o însemnătate foarte mare în domeniul financiar. Pentru a fi sigur că nu pierzi banii pe care vrei să îi investești, divide-i în sume mai mici și investește în mai multe domenii.
Este nevoie să înțelegi că nu toate opțiunile de investiții generează profit, așa că fii pregătit pentru orice variantă. Investește în mai multe domenii și ai răbdare să observi evoluția banilor tăi.
Acestea sunt câteva principii financiare de care ar trebui să îți amintești în fiecare lună. Fii inovativ și alege să crești banii, nu să fii un simplu consumator. Indiferent ce ai alege, este important să știi că finanțarea pentru ideile tale, fie antreprenoriale, fie de investiții, poate fi suplimentată la nevoie și printr-un credit nebancar cu aprobare rapidă care te va ajuta să dai viață ideilor tale.
Aceste credite sunt avantajoase și sigure, nu necesită drumuri și acte foarte multe, iar transparența este totală în ceea ce privește rambursarea. În plus, ele pot constitui un start bun în ceea ce privește dezvoltarea ta personală și financiară, mai ales dacă îți lipsesc banii pentru un astfel de prim pas.