Romania ofera numeroase posibilitati de a practica sporturi nautice precum caiac-canoe, kitesurfing sau snorkeling, deoarece se gasesc locatii potrivite in apele de pe teritoriu. Astfel, sporturile preferate de iubitorii de apa se pot desfasura in piscine, in ape curgatoare, in Delta sau la Marea Neagra.

Si cum vara bate la usa, ti-am pregatit o lista cu top 5 sporturi pentru iubitorii de apa:

Caiac-Canoe reprezinta un tip de sporturi acvatice care sunt practicate cu ajutorul ambarcatiunilor usoare si a vaslelor nefixate, de diferite marimi. Desi asemanatoare, aceste doua sporturi se diferentieaza prin tehnica si regulile impuse. Cu toate acestea, fie ca vorbim de caiac sau de canoe, putem mentiona faptul ca necesita o buna pregatire fizica, forta, echilibru, coordonare, rapiditate si indemanare.

In Romania se poate practica caiac-canoe in locatii precum Delta Dunarii, Delta Neajlovului sau Delta Argesului, raul Siriu sau Marea Neagra. Daca nu vrei sa investesti intr-o barca gonflabila, un tur de caiac-canoe porneste de la 70 de lei.

Raftingul a devenit destul de popular in Romania in ultimul timp si presupune coborarea, in echipa de 2 sau mai multe persoane, pe rauri repezi de munte, cu barci pneumatice. In Romania, raftingul poate fi practicat pe raurile Bistrita, Jiu, Mures, Somes, pe cele 3 Crisuri, Nera, Cerna, Aries sau Buzau, care au un grad de dificultate usor spre mediu. Pentru cei interesati de acest sport exista site-uri de specialitate care organizeaza expeditii de rafting, ce pot incepe de la 220 de lei.

Kitesurfing este un sport acvatic de suprafata care combina elemente din windsurfing, navigare, zborul cu parapanta si gimnastica. Cei care vor sa-si testeze abilitatile de kitesurfer in aceasta vara trebuie sa stie ca o pot face cu succes pe litoralul romanesc, in special in Mamaia.

Kitesurfingul este un sport destul de periculos, care se bazeaza in mare masura pe puterea vantului, pentru a putea propulsa un kitesurfer pe suprafata apei, in timp ce sta pe o placa mica de surf. Un echipament complet poate incepe de la 1.000 de euro, insa nu e recomandat sa arunci cu banii pe fereastra din prima. Cel mai bine este sa incepi cu un curs de initiere, care costa in jur de 350 de euro, in care este inclus si echipamentul.

Desi nu este inclus inca in dex, termenul de snorkeling desemneaza o activitate sportiva de scufundare/inot la suprafata apei. Cei care vor sa practice acest sport trebuie sa stie ca este vorba de o activitate recreationala care mizeaza pe descoperirea faunei si florei din adancuri.

Snorkelingul poate fi practicat in orice tip de apa, de preferat cele limpezi si fara valuri. De asemenea, toata lumea poate practica acest sport subacvatic, echipamentul constand in tub de respirat, labe pentru inot si costum de scafandru, pentru ape reci. Pentru un plus de confort poti alege mastile pentru snorkeling care se pot dovedi destul de folositoare.

Polo pe apa este un sport acvatic de echipa, care poate fi practicat in orase precum Bucuresti, Brasov, Targu Mures, Oradea sau Timisoara. Acest sport imbina doua lucruri placute pentru cei mici (inotul si mingea), de aceea este popular printre copii.

Cu toate ca este un sport destul de solicitant, polo pe apa dezvolta rezistenta fizica, munca in echipa si intelegerea intre coechipieri.

Pe tine ce sporturi acvatice te tenteaza pentru aceasta vara?

Sursa foto: Pexels.com

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here