Home Monden Toxina botulinică, soluția pentru axile uscate întreagă vară

Toxina botulinică, soluția pentru axile uscate întreagă vară

de Argeseanul
63 vizualizări
transpiratie
Odată cu sosirea verii, începe și agravarea problemelor legate de transpirația excesivă. În cazul multor persoane, deodorantele sau antiperspirantele din comerț nu sunt suficient de puternice pentru a opri transpirația și, odată cu aceasta, mirosul neplăcut. Problema devine atât de stânjenitoare încât persoanele respective evită să iasă din casă și întreaga lor activitate zilnică are de suferit, orice haină fiind pătată imediat la axilă. Una dintre cele mai eficiente metode de a ține sub control hiperhidroza este injectarea toxinei botulinice.

Transpirația sau secreția sudorală este un proces natural și vital ce menține temperatura normală a organismului, dar contribuie și la hidratarea pielii. Secreția este controlată de sistemul nervos, așadar nu doar temperaturile ridicate sau efortul fizic pot provoca transpirația excesivă, ci și emoțiile, stările de nervozitate sau stresul. Zonele care sunt afectate de hiperhidroză sunt în primul rând axilele, palmele, tălpile, dar și fața.

Botoxul sau toxina botulinică este o proteină naturală, purificată, care blochează pentru un anumit timp secreția glandelor sudoripare din zona unde este injectată.

„Substanța este aprobată pentru a controla transpirația excesivă la nivelul axilei și al palmelor. Injectarea se face în cabinet, durează aproximativ 10 minute și nu există nicio restricție în activitatea de după intervenție. Procedura presupune injectarea unor cantități mici de toxină botulinică în piele, la nivelul glandelor sudoripare care determină transpirația. Numărul de injectări depinde de zona care se dorește tratată”, explică Dr. chirurg estetician Călin Doboș.

Injectarea în palme sau în picioare poate fi în unele cazuri mai dureroasă, iar atunci se poate folosi anestezia locală. Efectul injectărilor se observă în două până la 14 zile, iar rezultatul durează șase-opt luni. Așadar, injectările cu toxină botulinică nu tratează definitiv hiperhidroza, iar simptomele vor apărea din nou, treptat. Injectarea toxinei botulinice este cea mai eficientă terapie nechirurgicală în formele localizate de hiperhidroză.

Tratamentul cu toxină botulinică nu este indicat persoanelor care suferă de afecțiuni musculare sau boli cronice grave, femeilor însărcinate și femeilor care alăptează. Intervenția nu este dăunătoare pentru organism fiindcă are efect pe zone restrânse, limitate și nu conduce la acumularea de toxine în organism. Prețul injectărilor cu toxină botulinică pentru axile sau palme este de 500 de euro.

Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00