Școala Generală Nr.10 „Marin Preda”, din Pitești, a găzduit astăzi un eveniment educativ destinat celor mici dar totodată și celor mari. Tema acestuia a fost cum să prevenim incendiile și cum să acționăm atunci când acestea se produc, cu ajutorul cărții „POVESTEA LUPTEI DINTRE APĂ ȘI FOC – o lecție de supraviețuire în caz de incendiu -”, carte care face referire, de fapt, la drama din clubul „COLECTIV”.

Așa cum vă aduceți aminte, în 2015 avea să se întâmple, la București, una dintre cele mai mari tragedii: INCENDIUL DIN CLUBUL „COLECTIV”, dramă care avea să ucidă 65 de suflete și să mutileze alte câteva sute. O tragedie care și în ziua de astăzi, la mai bine de trei ani de la producerea ei, încă ridică semne de întrebare în ceea ce privește educația sau educarea oamenilor despre cum să acționeze în caz de forță majoră.

E drept, ceea ce s-a întâmplat nu a rămas fără ecou, însă, din păcate, procentul celor are au învățat ceva după treaba aceasta încă este unul destul de scăzut.

Dar inițiativă și voință de a învăța, nu putem spune că nu există. Ne-au dovedit acest aspect copii a două clase de laȘcoala Generală Nr.10 „Marin Preda”.

Aceștia, însoțiți de învățătorii lor, au luat parte la activitatea cu caracter educativ care s-a desfășurat astăzi în amfiteatrul școlii.

Cei mici au răspuns pe rând întrebărilor adresate de cei invitați în cadrul evenimentului. Invitatul special a fost Eugen Iancu, tatăl unuia dintre copiii morți în incendiul de la „Colectiv”.

Prezentă a fost și managerul ANDRALEX, Florentina Grigoraș, cea care întotdeauna s-a implicat atât în acțiunile cu caracter umanitar (numeroase campanii încheiate cu succes) cât și în cele educaționale.

Cartea prezentată astăzi, deși este una de colorat și poate părea, la o primă impresie, una destinată exclusiv copiilor, conține o serie de sfaturi extrem de folositoare în cazul în care avem de a face cu un incendiu.

Așa cum a spus și Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii care și-au pierdut viața în incendiul de la „Colectiv”, „În urma acestei întâmplări am învățat că nu știm cum să ne apărăm de foc.”

Tocmai de aceea, materialul educațional prezentat astăzi vine cu scopul de a-i ajuta pe copii și de ce nu, chiar și pe cei mari.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here