Luați de valul condamnărilor la nivel internațional cu privire la moartea disidentului rus, Alexei Navalnîi, în închisoarea din localitatea Kharp, Regiunea Yamalo-Nenets – zona Arctică / Federația Rusă (cunoscută sub numele de „Lupul Polar” pentru condițiile inumane, asemănătoare ce cele din fostele gulaguri, în care trăiesc deținuții), USR-iști au comis-o din nou printr-o postare pe contul oficial USR Argeș de pe platforma de socializare Facebook prin care sugerează ca strada Tuberozelor din București, unde se află Consulatul Federației Ruse în România, să fie redenumită Strada Alexei Navalnîi, forțând astfel Consulatul rus să utilizeze numele lui Navalnîi pe documentele oficiale ale Consulatului atunci când se completează adresa.
Un mesaj neinspirat al celor de la USR Argeș care, înainte să posteze o asemenea prostie – care ne pune rău atât cu rușii, cât și cu ucrainenii și moldovenii – ar fi trebuit să realizeze o minimă documentare să vadă cine a fost Alexei Navalnîi și care erau liniile de politică intrenă și externă pe care acesta le urma.
Dacă s-ar fi documentat puțin, USR-iștii ar fi aflat că într-un amplu interviu acordat în anul 2008 unei surse mass-media internaționale foarte importante (nu spun mai mult, că poate le trezesc și lor curiozitatea), Alexei Navalnîi a făcut și declarații cu privire la statutul Transnistriei și statutul Crimeei.
Păi știți, stimați USR-iști că A.Navalnîi a recunoscut Transnistria (Autoproclamata Republică Transnistreană – ART) ca entitate statală independentă de Republica Moldova? Dar de faptul că disidentul rus a declarat, tot în cadrul interviului, că Peninsula Crimeea a fost întotdeauna a Rusiei și va rămâne a Rusiei?
Și uite așa, prin astfel de afirmații USR-iștii ar fi putut provoca, în cazul în care ar fi fost la guvernare, crize diplomatice cu trei state: R.Moldova, Ucraina și Rusia.
Numai că mare parte din electoratul care a votat USR în anul 2020, a realizat că acest partid s-a cățărat doar pe o campanie (Fără Penali în Funcții Publice care nici măcar nu a fost inițiată de ei), pe circ ieftin (cum poți să aplauzi și să te mai simți și mândru că ieși de la guvernare și lași țara în criză?) și sloganuri, fără a face nimic concret pentru români și pentru cei care i-au ales.
Poate ne spune domnul Ionuț Moșteanu de câte ori a trecut pe la cabinetul parlamentar din circumscripția electorală în care a fost ales în cei peste trei ani de mandat de deputat de Argeș? Sau acest domn crede că argeșenii sunt, în prezent, la fel de naivi ca acum patru ani când l-au crezut că vrea cu adevărat să candideze la funcția de primar al Piteștiului, când el nu căuta decât să-și facă un fel de precampanie pentru alegerile parlamentare? Poate ne spune cum poate fi la curent cu problemele piteștenilor când, de peste trei ani stă numai la București, ajungând numai ocazional în Pitești și în Argeș?
Poate ne spun cei din USR Argeș (cei care au mai rămas) cum este să-ți faci campanie pe imaginea unui primar USR (primarul Municipiului Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, care are destule realizări în mandatul de primar, inclusiv atragerea de numeroase fonduri pentru dezvoltarea comunității pe care o păstorește) pentru că tu nu ai făcut nimic concret pentru argeșeni? Cu mici excepții, ce-i drept, senatorul USR Argeș, Narcis Mircescu (care a fost destul de prezent și activ în circumscripția sa electorală), consilierul județean Ghiță Cosmin, vice-primarul Piteștiului, Mihai Mihăilescu (care au făcut opoziție, atât cât se poate și cât li s-a permis să facă).
Este greu de înțeles, totuși, cum poți căuta sprijin de la o persoană care a fost exclusă de pe lista de la europarlamentare (din punctul meu de vedere, doar pentru a-i face loc pe o poziție eligibilă lui Dan Barna) când tu nu ai luptat să o aperi și nici măcar nu ai mimat că lupți, pentru a nu te pune rău cu tabăra Barna din USR care stabilește candidații acestei formațiuni politice la toate rundele de alegeri.