Biletele de tratament și odihnă pentru pensionari chiar trebuie repartizate mai eficient, cu toate că cererea este mare , rămân nedistribuite circa 15.000 de bilete pe an.

”Biletele de tratament și odihnă pentru pensionari chiar trebuie repartizate mai eficient.

Cererea pare mare (sunt influențată, recunosc, și de numărul mare de mesaje pe acest subiect!) și totuși rămân nedistribuite circa 15.000 de bilete pe an.

15.000 de pensionari ar putea să își trateze afecțiunile și să beneficieze de aceste oportunități gândite special pentru ei și pentru nevoile lor.

În 2019 au fost contractate 179.446 bilete de tratament si odihnă pentru a fi acordate gratuit pensionarilor. 167.169 au plecat spre distribuire și numai 165.562 au fost ridicate efectiv. Nu toți le și folosesc, chiar dacă urmează tot procesul și au răbdarea necesară de a trece pe la toate cozile. 1.200 nu au fost prezentate la unitatea turistică de tratament. În sistem este și Casa de Pensii dar sunt și parteneri contractați. Statul are și companie în domeniu: Societatea de Tratament Blanear și Recuperare a Capacității de Muncă (TBRCM) cu 13 spații balneare, restaurante și baze de tratament balnear. Ar trebui să meargă lucrurile foarte bine. Vedem.

Voi analiza în profunzime în următoarea perioadă de ce se întâmplă ca biletele să nu fie folosite, în ce măsură se întâmplă din cauza unui management defectuos sau a procedurilor greoaie. Urmează măsuri de simplificare! Merg mâine cu proiectul pe 2020 în Guvern pentru a nu perturba calendarul de distribuție dar îmi rămân multe de organizat în această privință”, a scris ministrul muncii pe Facebook

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here