E posibil ca „Rodica” să fi fost doar un nume de alint, iar în acte să o fi chemat, de fapt, Viorica?, întrebăm.

– Nu, nu! Vasilica-Rodica Nica, așa o chema! Am auzit numele ăsta patru ani la rând, zi de zi, când se striga catalogul, spune Marilena Săvescu, fosta colegă de liceu.

Conform Recorder.ro, Rodica Nica este numele din trecut al Vioricăi Dăncilă.

Născută în Roșiorii de Vede, eleva Rodica Nica promova examenul de admitere, treapta I, la Liceul „Mihai Viteazu” din Ploiești, oraș in care locuia alături de mama sa.

„Fața prietenoasă, comuna și mediocră la învațatură”, așa cum o descriu cei care i-au fost colegi, la treapta a II-a de admitere, rezultatul obținut la examen nu i-a fost de ajuns sa acceadă mai departe la „Mihai Viteazu” și și-a continuat studiile la un „Liceu Tehnologic de cartier”.

Marilena Săvulescu mai povestește că după liceu, impreună cu Rodica Nica (Viorica Vasilica Dăncilă), au optat pentru Politehnică în București, dar nici aici norocul nu le-a surâs și au picat împreuna examenul de admitere.

De aici urmatorul pas a fost spre Universitatea Tehnică din oraș, Institutul de Petrol și Gaze. Rodica, la secția de Foraj, la zi, iar ea, la un alt profil, la seral.

După absolvire, Rodica a fost transferată la Videle, iar Marilena, prietena ei susține ca n-a mai știut nimic de ea, până a devenit Premierul României.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here