Drama argeșeanului de 31 de ani care a murit ieri, la Mangalia, încercând să salveze din marea învolburată pe o tânără și pe fetița ei nu a rămas fără ecou în mediul politico-administrativ județean. Simona Brătulescu, liderul ALDE Argeș și vicepreședinte al CJ, împreună cu colegul său de partid, deputatul Andrei Gerea, vor să inițieze un proiect legislativ prin care românii care nu respectă indicațiile salvamarilor pe timp de vreme urâtă să fie aspru sancționați. Prin demersul lor, se dorește ca tragediile precum cele de ieri să fie evitate.

Un tânăr de 31 de ani a murit încercând să salveze o femeie și un copil. Și-a pus viața în slujba semenilor lui și îl numim erou . Pentru noi toți, Adrian Ciureanu este un erou, dar nimeni și nimic nu mai poate consola familia care trece acum printr-o tragedie fără egal. 
Adrian Ciureanu a murit încercând să salveze o femeie care și-a luat copilul și a intrat în mare în ciuda interdicției salvamarilor. De ce ignorat avertismentele salvamarilor? Poate pentru că acești salvatori ai mării, ca și salvatorii muntelui, nu au nicio posibilitate de coerciție a celor care nu respectă interdicțiile. În fiecare an, salvamari și salvamontiști își riscă viața în timp ce îi salvează pe cei care ignoră toate avertismentele.
Pentru ca tragedia din familia eroului Adrian Ciureanu să nu se mai repete, cadrul legal trebuie schimbat URGENT în așa fel încât încălcarea interdicțiilor să fie pedepsită. Împreuncă cu deputatul ALDE de Argeș, Andrei Gerea,am căzut de acord ca legea actuală să fie modificată și să prevadă sancțiuni pentru cei care îi ucid, ignorând orice interdicție, pe cei ca Adrian Ciureanu. ALDE Argeș solicită tuturor partidelor să se alăture demersului nostru de modificare a cadrului legislativ pentru a nu mai asista, pe viitor, la alte tragedii, pentru a nu mai vedea părinți plângându-și copiii eroi, pentru a nu mai lăsa oameni să moară. Adrian Ciureanu este eroul mării și al nostru, dar sacrificiul lui trebuie să unească întreaga clasă politică pentru modificarea legislației. Nu mai dorim un alt caz Adrian Ciureanu. Eroii noștri trebuie să rămână în viață! scrie Simona Brătulescu, vicepreședinte al Consiliului Județean  și președinte ALDE Argeș

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here