În urmă cu 8 luni, o crimă oribilă zguduia orașul Stefănești din Argeș. Doru Stoianof, un bărbat în vârstă de 34 de ani și-a ucis soția cu mai multe lovituri de cuțit, chiar sub privirile copilului lor de 3 ani, a turnat diluant peste cadavru după care a l-a incendiat. Pentru a încheia și mai macabru, a postat pe pagina de Facebook o filmare live în care spunea motivul care l-a împins să comită asasinatul.

Criminalul a fost reținut cu propunere de arestare pentru omor deosebit de grav iar acum Tribunalul Argeș a decis sentința pentru el: 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE, dar decizia poate fi atacată dacă se va face apel.

Condamnă pe inculpatul Stoianof Doru, în prezent aflat în Penitenciarul Mioveni, la pedeapsa de 25 de ani închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvîrşirea infracţiunii de violenţă în familie sub forma agravată a omorului calificat şi totodată, interzice inculpatului, pe o durată de 5 ani, ca pedeapsă complementară, drepturile prev. de art. 66 alin.1 lit.a şi b din C.penal(…) , deduce din pedeapsa principală, durata reţinerii şi arestării preventive, din data de 04.04.2018, la zi. (…), menţine măsura arestării preventive a inculpatului Stoianof Doru . (…)  admite în parte acţiunea civilă şi în consecinţă : obligă pe inculpatul Stoianof Doru să plătească părţilor civile Miu Florica, Miu Florin , Miu Abel şi Miu Valentina Graţiela, suma de 24.000 de lei cu titlu de daune materiale, reprezentînd cheltuieli de înmormîntare şi pomeni; obligă pe inc. Stoianof Doru să plătească părţilor civile, următoarele sume de bani, cu titlu de daune morale: părţi civile Stoianof Patrick ( fiu) prin reprezentanţi legali Miu Florica şi Miu Florin, suma de 50.000 de euro, în echivalentul în lei, la data plăţii efective; părţilor civile Miu Florica, Miu Florin (părinţii victimei Stoianof Lavinia), Miu Abel-Alexandru şi Miu Valentina Graţiela (fratele şi sora victimei Stoianof Lavinia), suma de cîte 25.000 de euro, în echivalentul în lei la data plăţii efective. Respinge ca inadmisibilă cererea formulată de părţile civile prin care au solicitat restituirea bijuterilor de aur ale victimei şi a sumelor de bani, de pe cardurile comune. (…) dispune prelevarea probelor biologice de la inculpatul Stoianof Doru, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. (…) dispune confiscarea lamei de cuţit cu lungimea de 21 de cm şi mânerul din lemn cu prăsele folosite de inculpatul Stoianof Doru, la comiterea infracţiunii, ataşate la dosar în plicuri sigilate (…) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.”

În ziua când a avut loc tragedia, țipetele Laviniei Stoianof, soția în vârstă de 28 de ani a bărbatului, au fost auzite de o femeie din vecini. Speriată, aceasta a sunat la Poliție. Criminalul a apucat să fugă lându-l cu el și pe copil după ce acesta își văzuse mama omorâtă. Tot atunci a postat pe pagina de Facebook un videoclip live în are spunea motivul pentru care și-a omorât soția: aceasta ar fi vrut să îl părăsească.

Ce-am făcut, care m-auziţi, n-o să regret toată viaţa mea! Nu ştiu dacă îţi trece prin cap şi unde am putut să ajung. Să ascultaţi bine ce vă spun, că, când iubeşti pe cineva prea mult, nu e bine, nu e bine! O iei razna! Eu unul… aşa am făcut.

C-am iubit prea mult şi n-am suportat. Am iubit pe muierea mea, pe Lavinia, mult de tot şi o iubesc în continuare. Dar vorba aia! Toate are limită şi s-a terminat aşa, zic. S-a terminat urât de tot. M-am rugat de ea, «băi Lavinio, hai, băi, să ne împăcăm», că de-asta am plecat de acasă. Că nu ştie nimeni!

Am avut probleme cu ea. Am zis: «Hai, măi, să ne împăcăm, hai că există o soluţie, există ceva. Hai, mă, să facem». Băh, dar n-a vrut! N-a vrut! De ce n-a vrut, nu ştiu. Live, băi, live, nu mai se uită nimeni la live? Băi, se uită şi la mine cineva? Băi, fraţilor, care sunteţi şi care auziţi: am făcut o crimă! Din dragoste.”, a fost mesajul bărbatului.

În momentul de față, Doru Stoianof se află la Penitenciarul din Mioveni. Pe lângă pedeapsa pe care urmează să o execute, acesta va trebui să plătească fiului și familiei fostei soții suma de 150.000 de euro, aceasta reprezentând daune morale și suma de 24.000 de lei reprezentând daune materiale, cheltuielile pentru înmormântare și parastase.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here