Sezonul rece se apropie ușor, ușor, iar mercurul din termometre a început să scadă simțitor. Din păcate, sezonul de toamnă este, probabil, unul dintre cele mai capricioase, deoarece toate schimbările atmosferice au directă influență asupra organismului tău. Cu siguranță ți s-a întâmplat să te simți obosită nejustificat, apatică sau irascibilă. Toamna aduce schimbări și la nivelul pielii, deoarece aceasta trebuie să se acomodeze brusc cu frigul și vântul, ceea ce, pentru ten, este o adevărată agresiune.

În această perioadă trebuie să ai mai multă grijă ca pielea ta să fie hidratată corespunzător și, astfel, să poată face față cu brio frigului. 

Iată câteva tips-uri importante pentru a avea o piele irezistibilă:

1.     Demachiază-te în fiecare seară și folosește o loțiune tonică

Cel mai rău lucru pe care îl poți face pentru fața ta este să dormi machiată. Machiajul nu lasă porii să respire, iar, pe timp de noapte, sebumul care se acumulează afectează tenul. De aceea, este extrem de important să te demachiezi în fiecare seară și să folosești loțiuni tonice care să curețe în profunzime și să redea fermitatea tenului. Nu uita și de crema hidratantă, pe care trebuie să o aplici măcar de 2 ori pe zi, dimineața și seara.

2.     Ia suplimente cu vitamine și mănâncă multe fructe și legume

Ca organismul să poată face față agresivității factorilor externi, trebuie să îi asiguri aportul necesar de vitamine și nutrienți. Acest lucru nu se va vedea doar la nivelul sănătății, ci și la nivel estetic, deoarece pielea ta va rămâne fermă și strălucitoare. Asigură-te că vei avea la fiecare masă o salată de legume, iar pentru un plus de vitalitate, mănâncă în fiecare dimineață câteva boabe de cătină, care este un adevărat fruct-minune. Este foarte important să te introduci în alimentația ta carne, legume, fructe, produse lactate și multe tipuri de semințe. De asemenea, în sezonul rece îți poți crește imunitatea cu smoothie-uri și diverse combinații de shake-uri. Dacă simți că nu e suficient, poți apela și la suplimentele alimentare, mai ales cele pe bază de vitamina D.

3.     Fă mișcare în aer liber

Chiar dacă e frig, e important să ieși afară și să faci cât mai multă mișcare. Tenul și pielea trebuie să se acomodeze cu temperaturile de afară, iar dacă tu vei sta țintuită în casă sau în mașină, nu vei face decât să înrăutățești situația, deoarece pielea va fi nevoită să suporte trecerile bruște de la căldură la frigul care urmează să vină. De aceea se și spune că toamna este un anotimp de tranziție, deoarece ai ocazia să îți obișnuiești corpul cu schimbarea de la temperaturile caniculare la temperaturile scăzute, fără să existe un șoc atât de mare. Așadar, mergi cât mai mult prin aer liber, îmbrăcată corespunzător.

În concluzie, odată cu schimbarea vremii, și ritualurile tale de îngrijire a pielii ar trebui să se schimbe. Adaptarea organismului la sezonul rece este esențială pentru ca acesta să nu sufere și pentru ca pielea să nu își piardă din elasticitate și fermitate.

Photo: Shutterstock.com

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here