Home Fapt divers A condus cu tahograful „aranjat”

A condus cu tahograful „aranjat”

de Argeseanul
178 vizualizări

Un șofer în vârstă de 47 de ani din comuna Poiana Lacului a fost prins conducând cu tahograful „aranjat”. Bărbatul a intervenit pentru ca aparatul digital să nu mai înregistreze perioada de conducere. După ce a fost descoperit de polițiști, a primit o amendă de 9.000 de lei.

„Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 9.000 de lei, conform OG 37/2007 privind perioadele de conduicere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.

De asemenea, a fost luată măsura complementară de confiscare a dispozitivului care bloca funcționarea aparatului tahograf. Totodată, având în vedere că în condițiile depistării, conducătorul auto nu a putut dovedi efectuarea pauzelor și/sau perioadelor minime de odihnă prevăzute de legislația în vigoare, a fost aplicată și sancțiunea complementară a imobilizării vehiculului până la îndeplinirea condițiilor de legalitate pentru continuarea transportului, conform prevederilor OG 27/2007”, informează IPJ Argeș.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00