Home Fapt divers A venit momentul să-ți cumperi casă? Iată 5 măsuri pe care să le iei pentru siguranța ei

A venit momentul să-ți cumperi casă? Iată 5 măsuri pe care să le iei pentru siguranța ei

de Argeseanul
101 vizualizări

Dacă te numeri printre cei care urmează să fie posesorii unei locuințe, atunci probabil că te întrebi ce anume trebuie să faci înainte de a te muta în noua casă. Sunt unele măsuri care te ajută să eviți diverse probleme ce pot apărea chiar după ce ai mobilat și aranjat fiecare cameră sau mai târziu, după mutare. Nu lăsa entuziasmul să îți afecteze securitatea și caută soluții din timp.

Descoperă ce măsuri de siguranță trebuie să iei imediat ce ți-ai cumpărat o locuință

1. Asigurarea obligatorie a locuinței (PAD)

Chiar dacă nu vrei să te gândești la probleme într-un moment fericit din viața ta, este bine să te asiguri că vei avea cât mai puține și să iei măsuri de precauție. Așadar, cel mai înțelept pas pe care să-l faci după ce ai achiziționat casa este să închei o poliță de asigurare PAD, așa cum indică legea 260/2008. Pe lângă această asigurare ar fi bine să optezi și pentru o poliță facultativă care acoperă riscuri la care poate nici nu te-ai gândit. Apelează la o firmă de încredere, precum Gothaer, care se numără printre membrii fondatori ai Pool-ului de Asigurare împotriva Dezastrelor (PAID) și care îți pune la dispoziție și asigurarea facultativa CASA MEA, cu diverse acoperiri și pachete de asigurare.

2. Verificarea circuitului electric și a cutiei de siguranțe

După ce ai încheiat o asigurare care acoperă pagubele în situații pe care nu le poți prevedea, trebuie să începi prin a securiza toate aspectele casei. Cel mai important este circuitul electric. Identifică poziția cutiei de sigurante și asigură-te că totul funcționează în parametrii normali. Într-o locuință nouă, acest pas se realizează după conectarea la rețea. Sistemul de siguranțe te ferește de incendii ce pot apărea din cauza afectării circuitului electric.

3. Conectarea utilităților

Ulterior, poți continua cu conectarea utilităților: apa, gazele și altele. În acest fel, te vei bucura de o mutare mai ușoară, având strictul necesar încă de la început. Mai mult decât atât, poți rezolva eventuale probleme care apar, înainte de a-ți aduce toate lucrurile în noua casă. Trebuie să ai în vedere că este posibil ca racordarea să nu mai fie gratuită, ci să existe un cost standard pentru fiecare unitate locativă.

4. Instalarea detectoarelor de fum și monoxid de carbon

O altă măsură pe care trebuie să o iei cât mai rapid privește detectoarele de fum și monoxid de carbon. Dacă locuința nu are montate astfel de aparate, atunci va trebui să faci tu acest pas, pentru siguranța ta și a familiei tale. Asigură-te că acestea au bateriile încărcate și funcționează corespunzător. Cel mai bine ar fi ca detectoarele să fie montate pe hol, cele mai multe incendii începând în bucătărie sau debara. Pentru locuințele cu mai multe etaje, este necesar câte un detector la fiecare nivel.

5. Realizarea unei liste de mentenanță

Nu în ultimul rând, specialiștii recomandă să întocmești o listă de mentenanță pe care să o verifici în mod regulat, pentru a evita orice fel de probleme pe termen lung. Aceasta ar trebui să includă toate acele aspecte care au nevoie de întreținere, precum sistemul de canalizare, sistemul electric, caloriferele și altele. Astfel, vei evita surprizele neplăcute și vei diminua costurile apărute în urma deteriorărilor.

Chiar dacă ești entuziasmat că te muți într-o nouă locuință, nu evita responsabilitățile care țin de siguranța ta și a familiei tale!

Sursa foto: Unsplash.com

Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00