România educată” și neguvernată. Asta suntem nevoiți să vedem, din păcate, chiar și de Ziua internațională a tineretului – 12 august. Studenții își pierd încrederea în Guvernul Cîțu, din cauza promisiunilor neonorate.
“(…) este important de semnalat faptul că fie se va încalca legea prin menținerea unui cuantum minim al burselor sub cerințele prevăzute de lege, fie s-ar ajunge la premiera istorică a scăderii numărului de studenți bursier” se arată într-un comunicat al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).
Practic, ANOSR a solicitat premierului și ministrului Educației să asigure suplimentarea fondului de burse studențești, iar la rectificarea bugetară să primească necesarul de aproape 36 de milioane de lei, pentru perioada octombrie – decembrie 2021.“În urmă cu câteva săptămâni, Guvernul își asuma prin memorandum proiectul ‘România Educată’. Nu ar fi prima asumare care este legată (și) de bursele studențești, având nenumărate angajamente europene și naționale, inclusiv prin Programul de Guvernare. Acum sunt puși în postura de a decide dacă încalcă legea, dacă dovedesc faptul că țintele pe care trebuie să le atingă sunt doar de ochii lumii sau dacă, având în vedere fundamentarea necesității de a crește cuantumul minim al burselor, vor crește subvenția pentru burse, astfel încât să acopere creșterea cuantumului burselor. Un răspuns incorect la acest test va agrava lipsa de încredere, și așa extrem de șubrezită, în capacitatea Guvernului de a livra acțiuni concrete pentru obiectivele asumate”, a declarat Horia-Șerban Onița, președintele ANOSR, citat de edupedu.ro zilele trecute, transmte într-un comunicat Adrian Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.