Vara asta este una încinsă pentru fotbalul din județul nostru! Da, mamă cum sună asta? Am auzit-o de mulți ani încoace și pare a fi un clișeu. Dar nu este deloc! Centrele sportului rege din Argeș trec printr-o perioadă de reconfigurare, un fel de moment zero… Da, alt clișeu! Piteștiul face pași, mărunți dar siguri, pentru a reveni unde îi este locul. În ultimul an și jumătate, echipa municipalității s-a transformat foarte mult , dovadă fiind și seria incredibilă de invincibilitate, chiar dacă vorbim doar de Liga a treia. Jocul băieților este unul bun, ne-au obișnuit cu succese la scor, mă rog, pe cei 200 de inși care mergem la stadion să îi vedem.  După despărțirea de Nicolae Dică s-au căutat soluții pentru înlocuirea sa. Mulți s-au autopropus, unii au așteptat să revină pe banca echipei. S-au vehiculat chiar nume precum Ionuț Badea sau Gâlcă.  Totuși oficialii clubului au luat o decizie înțeleaptă. Au hotărât să îl numească pe Iordan Eftimie, un tehnician cu experiență la acest nivel și care de multe ori a fost manta de vreme rea, atât la FC Argeș cât și la CS Mioveni. Ba chiar a reușit să-i  salveze pe alb-violeți de liga a treia la finalul uni sezon 2010/ 2011 extrem de complicat.  „Grecul” este un antrenor care poate oferi stabilitate și care poate face o construcție durabilă a unei echipe, atâta timp cât are și liniștea necesară. Mulți cârcotași s-au trezit acum să critice numirea sa. Este drept obiectivul propus, locurile 1-7, nu mulțumește supoterul tipic argeșean. Suporterul care a așteptat destul de multă vreme renașterea echipei. Dar care a uitat să mai treacă pe la stadion în ultimii doi- trei ani. Totuși, mai putem aștepta măcar un an dacă se vor pune cărămizile în ordinea necesară performanței. Păi Hagi a așteptat vreo opt sezoane să devină campion, dacă va mai fi nevoie de atât și la noul FC Argeș, va merita și pentru noi. Până acolo mai sunt multe de pus la punct: găsirea unor sponsori, refacerea centrului de copii și juniori, cooptarea fostelor glorii în jurul echipei și în conducerea clubului, împăcarea cu galeria etc.

Este nevoie ca măcar acum să fim uniți în jurul celui mai serios proiect din ultimii ani. Dar mereu criticăm fără substanță în loc să căutăm soluții. Și o spun în cunoștință de cauză. Am fost acuzat că am uitat de FC Argeș! Un om care, de mai bine de două decenii, merge la stadion și vede lumea în alb și violet… Unul care de ani de zile susține ideea de FC Argeș pe tv, în online sau presa scrisă. Nu am cum dragilor, la fel cum nici voi nu aveți cum să uitați de FC Argeș. Acel FC Argeș care, indiferent dacă învingea sau pierdea, ne făcea mândri că suntem urmașii lui Dobrin.   Dar uităm că pentru un proiect serios mai este nevoie de multe lucruri. Trebuie să vorbim concret, clar și răspicat despre noul FC Argeș… Istoria s-a rupt, dar iubirea nu a murit și nu va muri niciodată. Cei care înțeleg acest lucru știu despre ce vorbesc… Înțeleg cât de trist este să mergi la meci și să vezi că în loc de FC Argeș joacă Steaua, Craiova sau SCM. Dar trebuie să ne maturizăm și să poricepem că acesta este cel mai serios proiect de revitalizare pe care fotbalul de la noi îl trăiește din 2013 încoace. Ar trebui să înțelegem că nu mai este cazul să fim orgolioși pe nimic… Vrem fotbal ? Uneori pare că nu ne dorim asta… Nu cred că edilul Ionică încearcă să își facă o campanie pe seama fotbalului, până la alegerile viitoare mai este oricum drum lung. La fel ca și pentru reviitalizarea FC Argeș. Dar acest traseu trebuie parcurs fără grabă, cu pași siguri, într-un sistem putred și care nu oferă prea multe perspective pentru cei care aleg să investească, fie că vorbim de public sau privat. Oferta pentru brand trebuie și va fi acceptată. Dar nu rezolvă problemele. Este doar o altă cărămidă care va fi pusă în această construcție. Dacă ne grăbim să promovăm fără o bază solidă vom avea aceeași soartă ca a multor echipe. Sezonul viitor se anunță oricum unul dificil pentru formația Piteștiului care va întâlni echipe cu sprijin financiar destul de mare, altele cu experiență și care vor avea ca obiectiv clar promovarea.

Se vorbește despre o schemă a Primăriei și a edilului Ionică, prin care se dorește promovarea abia la următoarele alegeri. Fără a fi abonat la contracte cu municipalitatea (așa cum am fost acuzat), fără a fi cel mai mare fan al lui Ionică și fără a mă erija în avocatul acestuia, eu cred că este o aberație.  Nu contează dacă vom sta chiar și două sezoane în Liga a doua, asta dacă se va face exact ce trebuie pentru un proiect fotbalistic sustenabil. Respect toate fostele glorii, galeria și chiar colegii de presă care acum critică ceea ce se întâmplă cu SCM/ FC Argeș , dar e timpul să nu mai fim așa rigizi. Nu am niciun interes ascuns, nu sunt aservit politic nimăui ci doar sportului. Tot ce vreau este ca oamenii care luptă pentru bunul mers al acestuia să fie auziți și înțeleși. Dacă nu vom pricepe nici măcar acum necesitatea de a lupta împreună în interesul acestuia ne vom merita soarta. Vom scrie doar despre copii și juniori, fără a mai putea gusta din adevăratele performanțe.

Ar mai fi multe de spus dar mă voi opri aici. Problemele sportului din județul nostru nu se opresc numai la FC Argeș., dar asta ne doare cel mai tare. Ne lipsesc multe, dar mai ales unitatea și flexibilitatea. Privim cu mânie proletară în trecut și criticăm fără substanță uneori, ceea ce se întâmpla bun în prezent. Optimist peste fire, cum sunt câteodată, cred că vom găsi până la urmă o cale prin care, cei în măsură, să ne aducem  în felul nostru  aportul la renașterea sportului argeșean.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here