Home Politic Alina Gorghiu: Sunt foarte sensibilă la problemele pe care trebuie să le depășească victimele infracțiunilor!

Alina Gorghiu: Sunt foarte sensibilă la problemele pe care trebuie să le depășească victimele infracțiunilor!

de Dan Badea
245 vizualizări

Ca femeie, nu doar ca ministră, sunt foarte sensibilă la problemele pe care trebuie să le depășească victimele infracțiunilor. Pentru că multe dintre ele sunt femei și copii.
Statul român nu stă cu mâinile în sân! Voucherele destinate victimelor infracțiunilor grave vor opri lanțul vicios.
Ministerul Justiției a publicat anunţul privind achiziţia de “Servicii de emitere, alimentare și distribuire a voucherelor destinate victimelor infracțiunii”. Suntem mai aproape să asigurăm accesul victimelor infracțiunilor la ajutorul financiar pentru a face față cheltuielilor imediate și urgente.
Aceste vouchere destinate victimelor infracțiunilor grave înseamnă asigurarea cheltuielilor de hrană, cazare, transport, medicamente şi materiale sanitare, precum şi materiale de igienă şi de uz personal. Limita accesată poate fi de până la 5 salarii de bază minime brute pe țară. Pentru anul 2023, se estimează a fi emise 30 de vouchere.
Este un instrument nou, parte a Mecanismului național de susținere a prevenirii criminalității, care va funcționa pentru prima dată în acest an. Banii pentru vouchere provin din sumele confiscate, din valorificarea bunurilor confiscate și din executarea hotărârilor de confiscare prin echivalent în procedurile penale.
Lista entităților publice și private implicate în procedura de distribuire a voucherelor către victimele infracțiunilor și modalitatea de a beneficia de aceste vouchere sunt detaliate aici:

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00