Home Politic Andrei Gerea: “Cea mai notabilă performanţă pd-istă: alungarea investitorilor!”

Andrei Gerea: “Cea mai notabilă performanţă pd-istă: alungarea investitorilor!”

de Dan Badea
33 vizualizări

Orice eşec al guvernelor Boc a fost tratat cu paleativul “datului din umeri”, pe motivul cel mai la îndemână: suntem în criză! Când alţii le atrăgeau atenţia domnilor de la PD, prin campanii, că România nu-şi mai permite să risipească banii  publici fără discerământ şi că este nevoie de un plan veritabil-anticriză (cazul salariilor profesorilor în campania din 2008 sau cheltuielile excesive pentru campania prezidenţială din 2009, fără a fi luată nicio măsură anticriză), dumnealor erau orbi, surzi şi muţi, ocupându-se cu orice altceva, dar nu cu implementarea unor soluţii de atenuare a şocului scăderii drastice a economiei!

Abia prin 2010, când guvernanţii domnului Boc au fost descoperiţi de către instituţiile financiare internaţionale şi de către Comisia Europeană, că-şi ascund gunoiul celor mai catastrofale rezultate în plan economic, financiar sau social, sub preşul post-electoral al Palatului Victoria, s-au gândit să reducă cheltuielile publice, dar nu şi închizând robinetul cheltuielilor inutile şi al furăciunilor de tot felul, prin distrbuirea de contracte fără număr pe bani publici, care de care mai abracadabrante, ci tăind veniturile celor care trăiesc dintr-un salariu sau o pensie şi mărind fulminant taxele şi impozitele!

În tot acest timp, ţările vecine României, Polonia, Bulgaria, Ungaria au luat la timp măsuri de reducere a cheltuielilor şi de stimulare a economiilor lor, fără să apeleze la împrumuturi externe masive ca România, de la FMI şi Banca Mondială.

De exemplu, guvernul polonez a luat măsuri speciale pentru absorbţia fondurilor europene. Guvernele domnului Boc au găsit de cuviinţă să se ocupe de acest lucru, abia acum, cu puţin înainte de plecarea de la guvernare, când România a fost gratulată cu premiul celei mai vrednice codaşe din Europa! Măsurile guvernamentale poloneze au dus la angajarea în contracte de investiţii a peste 100 de miliarde de euro, 68 de la UE, restul – cofinanţare naţională! Guvernele pd-site au reuşit minunata performanţă de a ţine departe de graniţele României fondurile europene şi de investi banii românilor în beneficii pd-iste: parcuri, stadioane, bazine şi săli de sport, în satele şi comunele patriei! Succesul polonez se traduce şi prin 600 de kilometri de autostradă, gări, căi ferate, dar şi investiţii masive în educaţie, IT, sănătate. Guvernele Boc sunt pline de succesuri falimentare, în ceea ce priveşte educaţia, sănătatea, administraţia, infrastructura sau atragerea investiţiilor străine!

Este din ce în ce mai vizibilă diferenţa de capabilitate dintre guvernele liberale, conduse de premierul Tăriceanu şi cele pd-iste, haotizate de cinica echipă Băsescu-Boc!

În timp ce guvernele Tăriceanu au atras şi menţinut investiţii străine masive, de zeci de miliarde de euro, sperietoarele Băsescu-Boc au fost capabili să alunge cei mai mari investitori, prin vecini!

Din 2008 şi până în prezent, majoritatea marilor investitori au părăsit jungla legislativă şi fiscală inventată de guvernele pd-iste, îndreptându-şi investiţiile spre ţările vecine, caracterizate prin medii fiscale prietenoase, atractive şi predictibile!

Cel mai recent caz este cel al Nokia, care s-a decis intempestiv să închidă fabrica de la Cluj, până la sfârşitul anului 2011, deşi aceasta era cea mai profitabilă dintre toate cele deţinute de compania fiinlandeză, trimiţănd în şomaj peste 2000 de angajaţi, fără niciun fel de compensări! Credeţi că n-aveţi nicio vină, domnilor Boc şi Băsescu? Nu ştiţi sau vă faceţi că nu înţelegeţi, că motivele deciziei conducerii Nokia de a pleca de la Cluj sunt legate, în primul rand, de faptul că autorităţile locale nu şi-au respectat promisiunile făcute la semnarea contractului. Este vorba de construirea Autostrăzii Transilvania, de crearea unei centuri rutiere care să lege Jucu de Autostrada Transilvania, de lungirea şi lăţirea pistei de aterizare şi de construirea unui terminal cargo, care le-ar fi facilitat mult drumul exporturilor!

Domnilor pd-işti, văd că vă întrebaţi cu toţii de ce vă părăseşte norocul, dar nu vă justificaţi niciodată minciuna nesfârşită, indolenţa incomensurabilă sau nepriceperea evidentă în tot ceea ce întreprindeţi!

Andrei GEREA,

Deputat PNL ARGEŞ

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00