O vizită cu totul și cu totul specială avut loc alaltăieri la Uzina Dacia. Mai exact, o parte dintre membrii ansamblului folcloric „Plai de Dor”, din cadrul Centrului Cultural Mioveni a avut ocazia de a se pute afla în interiorul Uzinei Dacia.

Împreună cu managerul instituției, Alin Călinescu, tinerii au fost întăi la departamentul de Resurse Umane, unde i-a întămpinat Marilena Bucur, directorul acestui departament. Acesta i-a introdus într-o scurtă incuriune despre istoria mărcii autohtone Dacia, de la origini și până în prezent.

Elevii Centrului Cultural Mioveni au avut posibilitatea de a afla ce înseamnă să lucrezi într-o astfel de întreprindere, aceasta după ce au luat parte la prezentarea Uzinei de Automobile, a Uzinei Mecanice și de Șasiuri, a Centrului Logistic, vizită la Școlala Monozukuri – Dacia.

Potrivit Centrului Cultural Mioveni, „Cu sprijinul financiar al Grupului Renault, tinerii artiști din Mioveni vor reprezenta județul Argeș, dar și brandul Dacia, la Festivalul Culturilor Lumii – „Festival des Cultures du Monde”, care va fi organizat în orașul Chambery, din regiunea Savoia, în perioada 5-15 iulie, cu ocazia manifestărilor organizate de Ziua Națională a Franței. Aflat la cea de-a 54 ediție, „Festival des Cultures du Monde” din Chambery este un festival concurs de dans folcloric, care include și parade ale portului tradițional, standuri expoziționale cu produse tradiționale de artizanat și nu numai, în cadrul căruia au loc workshopuri interactive și schimburi de experiență în domeniul culturii tradiționale universale”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here