Home Social Apele Române au dus laboratorul mobil în mijlocul elevilor

Apele Române au dus laboratorul mobil în mijlocul elevilor

de Dan Badea
162 vizualizări

Apele Române au sărbătorit Ziua Internaţională de Monitorizare a Apei în mijlocul copiilor. Considerînd că spiritul civic trebuie cultivat de la cele mai mici vârste reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Argeş Vedea au folosit aceast prilej pentru a transmite mesajul protejării apelor elevilor de clasa I. Cu ajutorul kit-ului mobil de analiză a apei chimiştii ABA Argeş Vedea au efectuat teste pentru determinarea calităţii apei în faţa a 60 de elevi de clasa I de la scolile nr 5 si 18 din Piteşti. Au fost efectuate analize pentru determinarea durităţii apei, a PH-ului si a amoniacului.  Demonstraţiile au fost însoţite şi de explicaţii adaptate capacităţii lor de înţelegere.

Deşi sunt în primele zile de şcoală copiii au manifestat interes pentru lecţia deschisă la care au asistat. Au fost incantati de schimbarea  culorii apei din eprubete şi au pus întrebări despre transformările observate. Dorinţa lor a fost să testeze calitatea apei din propriile sticluţe descoperind cu satisfacţie că era în parametrii optimi pentru a fi consumată. Mesajul receptat de copii a fost reflectat în desene care vor fi expuse la actiunile viitoare.

Am ales să sărbătorim Ziua Internaţională de Monitorizare a Apei în acest mod pentru ca cei mici să înveţe de la vârste fragede responsabiltatea faţă de mediu, să-şi formeze un comportament prietenos faţă de apă şi să înţeleagă ce înseamnă activitatea gospodarilor de ape. – Adrian Moisescu, director ABA Argeş Vedea.

Iniţiativa Apelor Române este lăudabilă pentru că ne ajută în procesul didactic. Educaţia nu se face doar la şcoală  iar reprezentanţii Apelor Române ne-au demonstrat încă odată că sunt alături de noi în formarea profesioniştilor de mâine. a declarat Luminiţa Enache, profesor învăţământ primar Scoala nr 5 Piteşti.

Apreciem apropierea pe care o manifesta Apele Române faţă de şcoală şi suntem deschişi acestor colaborări. – Lenuţa Ţintoiu Scoala nr 18 Piteşti

Am înţeles că doamnele folosesc substanţe ca să verifice poluarea apei – Simona, elevă clasa I A Sc nr 5 Piteşti. Am înţeles că apa trebuie să fie protejată şi să nu punem gunoaie ca să nu omorîm mediul – Julio, elev clasa I A Sc nr 18 Piteşti. Nu trebuie să aruncăm sticle, gunoaie, pentru ca s-o păsrăm curată. Mara, elevă clasa I A Sc nr 5 Piteşti. Au amestecat substanţe şi au văzut dacă dacă apaeste bună sau rea. – Radu, elev clasa I A Sc nr 5 Piteşti.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00