Ca un scurt istoric, comuniștii au dărâmat centrul în 1962, tot ei l-au reconstruit în stil socialist în anii 70, apoi conducerea orașului, prin 2000, l-a transformat într-un kitsch perfect!

În centrul Piteștiului poți schimba moneda la cel mai bun curs, la valutiștii care încă își fac veacul pe lângă Cercul Militar!

Atracții turistice: KFC-ul și Mac-ul!

În centrul Piteștiului pot fi întâlniți cei mai antipatici pensionari din România!

Citește și: Argeșul Frumos: 13B lucruri despre cartierul piteștean Războieni!

Un adevărat centru cosmopolit! 10% dintre plimbăreții de pe centru sunt cetățeni ai statelor occidentale, 30% sunt olteni și 35%-țigani!

Biserica Sfântul Gheorghe mai este cunoscută ca treaba aia din cărămidă de peste drum de Matteo!

În blocul de la Mobilux trăiesc jumătate din securiștii pensionari ai României!

Citește și: Argeșul Frumos: 15 lucruri despre Curtea de Argeș!

Sătui să tot vină în descinderi, procurorii DNA Pitești consideră mai oportun să dinamiteze clădirea care adăpostește administrația județului.

Un oraș german înfrățit cu Piteștiul va denumi piața centrală Adolf Hitler. ,,Am văzut că frații noștri de la Pitești au denumit principalul square cu numele unui general criminal, Vasile Milea. Putem face și noi o gafă chiar mai mare!’’.

Două treimi din PIB-ul orașului provin de la numeroasele cârciumi și terase aliniate pe centru.

Doar în centrul Piteștiului poți vedea proteste la care participă 100 de jandarmi și de securiști și doar 5 protestatari.

Centrul orașului are o istorie de peste 600 de ani! Probabil, de aceea și chioșcurile din zonă vând mâncare expirată!

 

 

 

Facebook Comments
Articolul precedentFAZA ZILEI:Oglinda, oglinjoara…
Articolul următorIată câți șomeri sunt în Argeș!
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here