Denumire. Oficial, acest cartier a fost botezat după locul unde a avut loc o bătălie de-a lui Ștefan cel Mare cu turcii, în 1476. În realitate, denumirea vine de la prima bătaie între țigani cu săbii  din sudul țării, în 1962!

Așezare geografică: Din fericire, chiar dacă este cel mai detestat cartier al Piteștiului, Războieni se învecinează cu zone mult mai civilizate și mai sigure-Bradu, Albota, Turcești și Secția 3 de Poliție!

Prezența Liceului Alexandru Odobescu în cartier face ca media coeficientului de inteligență și a culturii să se tripleze în acea zonă!

Recunoaștere pe plan internațional! Liceele industriale din cartier pregătesc 10% dintre instalatorii din Anglia, 20% din salahorii de pe șantierele din Italia și 30% din curvele din Elveția!

Blocul G1 din cartier ar putea deveni, oficial, prima clădire din Pitești care va fi dărâmată prin implozie! Cu tot cu locatarii dinăuntru!

Importanță economică: Dacă nu ar exista cartierul Războieni, jumătate dintre polițiștii de la ordine publică și de la trupele speciale din Argeș și-ar pierde job-urile!

Facilități de transport: Locuitorii din Războieni se pot deplasa către celelalte zone din Pitești cu cele câteva mașini personale, cu 4 linii de transport în comun și cu aproximativ 180 de căruțe, cu caii aferenți, proprietate personală!

Piața din cartier este singura care este închisă de Sanepid de câte ori vin inspectorii în control.

Bronxul Piteștiului! Locuitorii din Războieni au mai multe arme în casă decât periuțe de dinți!

Citește și: Argeșul Frumos: 15 lucruri despre Curtea de Argeș!

În ciuda faimei proaste, Războieni este unul dintre cele mai vechi cartiere ale Piteștiului, primele blocuri fiind construite acolo pe la sfârșitul anilor 50! E drept, niciunul nu a mai fost reabilitat de-atunci!

Recent, mai mulți locuitori din Războieni au descoperit civilizația, înlocuind blănile de la ferestre cu geamuri termopan!

Alimentație publică: În Războieni se consumă aproximativ 50% din  cantitatea de semințe de pe piața piteșteană și 80% din berea la PET!

Migrație: Aproximativ 30% dintre locuitorii cartierului Războieni au migrat în Occident, în timp ce 10% din ei se află închiși la Colibași!

Citește și: Argeșul Frumos: A1 lucruri despre cartierul piteștean Prundu!

Apropo, avem și un record național: un locuitor din Războieni se poate lăuda că a stat la pușcărie 35 din cei 50 de ani ai săi de viață!

Turism: Apartamentele lui Lili și Ramona, două ,,escorte’’ care locuiesc lângă piață și care te rezolvă cu prețuri începând de la 49.99 lei/scurtul!

Ca orice comunitate care se respectă, și Războieniul  este înfrățit cu cartiere din străinătate. În cazul nostru, cu două favelas din Rio de Janeiro!

 

 

Facebook Comments

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here