Zilele trecute, Viceprimarul Sorin Apostoliceanu anunța pe rețelele de socializare existența unor probleme privind asfaltarea anumitor străzi din Pitești. Acesta a spus că din cauza unor investigații făcute de Consiliul Concurenței licitațiile vechi au fost anulate.

Se pare că asfaltarea unor străzi, așa cum a susținut viceprimarul orașului, nu  a putut avea loc din cauza anulării unor licitații. În acest caz Consiliul Concurenței a început investigațiile la mai multe firme care ar fi trebuit să se ocupe de acest lucru. Inspecțiile inopinate fiind autorizate de Curtea de Apel București, în cadrul procedurii specifice de investigații, fiind vorba de un posibil caracter anticoncurențial.

Companiile vizate au fost: Construct Steel Market SRL, Construcții Drumuri și Lucrări de Artă SRL, Comesad Drumuri SRL, General Trust Argeș SRL și Selca SA, scopul fiind acela de-a elimina concurența dintre ele în cadrul licitației pentru cele cinci loturi stabilite de ADP Pitești. Primăria Pitești s-a judecat inclusiv la Curtea de Apel și abia vineri aceasta a avut câștig de cauză. În acest moment se vor face noi licitații pentru cele cinci loturi, imediat după ce se va termina perioada de contestații. Se pare că cele cinci firme au avut o înțelegere între ele, aceasta fiind neloială.

Din păcate astfel de lucruri nu se întâmplă numai în orașul nostru. Mai multe localități din Argeș confruntându-se cu această problemă. Astfel încât mulți dintre edili au renunțat cu totul la asfaltări fiind sătui de contestații și de mers pe la tribunale.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here