Home Fapt divers Atenţie la ,,pisicuţele” de la bancomate!

Atenţie la ,,pisicuţele” de la bancomate!

de Dan Badea
52 vizualizări

psisicutaSâmbătă seară, o femeie s-a dus la un bancomat BRD de pe strada Teilor, de lângă magazinul Praxis. A introdus cardul în bancomat, solicitând eliberarea sumei de 300 de lei. Cardul a ieşit, însă banii, nu!

Presimţind că ceva nu este în regulă, a sunat la numărul de telefon 112. O echipă de poliţişti s-a deplasat la faţa locului, constatând destul de repede că în lăcaşul de unde ar fi trebuit să iasă banii cineva a introdus un dispozitiv care blochează eliberarea banilor, denumit  în limbajul hoţilor ,,pisicuţă”. Acest dispozitiv blochează eliberarea banilor celui îndreptăţit. De cele mai multe ori, păgubitul are impresia că bancomatul nu funcţionează corect, şi că  suma nu s-a debitat din contul de pe card. Pleacă, cel mai probabil, să-şi verifice cardul la alt bancomat, interval de timp în care hoţul se duce să ridice banii de la ,,pisicuţă”. Poliţiştii declară că o astfel de înşelătorie este, din păcate, comună în marile oraşe europene şi chiar în marile municipii din România, în Piteşti fiind primul caz de acest fel. De obicei, cei specializaţi în acest tip de infracţiune montează ,,pisicuţele” pe ATM-uri slab iluminate, din cartiere mărginaşe, tocmai pentru ca şansele de a fi prinşi să fie minime.

Acum, poliţiştii sunt pe urma hoţilor, având şi ceva indicii în acest caz. Oamenii legii vă recomandă că, în cazul în care bancomatul nu v-a eliberat suma solicitată în tranzacţie, să anunţaţi imediat Poliţia!

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00