În calitate de Președinte PNȚCD am vorbit despre unificarea dreptei ca solutie de clarificare în politica românească de 10 ani încoace. O soluție deloc originala, primul care a gândit-o, dar a și pus-o în practică, fiind Corneliu Coposu: ne amintim cu toții de înființarea Convenției Democratice din Romania (CDR), expresia opoziției unite din 1990 până în 2000.

Ne amintim, de asemenea, că PNL s-a opus ideii Seniorului, refuzând să adere la CDR initial. Consecința imediata? PNL s-a pulverizat la începutul anilor 90 în vreo 4 partidulețe, ajungand el insusi un partid de buzunar. Tot Corneliu Coposu a decis, totusi, salvarea PNL, cu generozitate istorică, în ciuda faptului ca între PNȚCD si PNL există nu numai o rivalitate istorică, dar un adevărat război ideologic. Dispariția PNL ar fi profitat PNTCD electoral vorbind și nu numai. Totuși, în 1994, Seniorul, în numele unei demnități istorice, a decis altfel, pentru ca în 1996 PNL să fie salvat de la dispariție și adus la guvernare de către PNȚCD.

Ei, bine, ce s-a întâmplat după aceea? PNL a băgat cuțitul în spatele PNTCD și, în complicitate cu PSD, a participat la diabolizarea PNTCD după guvernarea 1996 – 2000 din care făcuse parte. A denunțat proiectul unității opoziției si, în contextul lui 2000, și a împins PNTCD în afara Parlamentului. Dupa 2000, o complicitate permanentă cu PSD, sub bagheta lui Dinu Patriciu, inventatorul unui Crin Antonescu sau Ludovic Orban, pe care i-a folosit pe post de copii de mingi în scopuri economice personale și de grup: PNL a devenit, înca de atunci, un partid al unor grupuri de interese, fără legătură cu poporul român.

Am așteptat în zadar că PNL, ca partid parlamentar central al opozitiei, să reconstituie unitatea dreptei, în linia Seniorului. Discuțiile mele cu Crin Antonescu în 2010 au eșuat lamentabil, omul preferând să facă USL-ul cu PSD, cu o aroganță și lipsă de viziune absolut criminale pentru politica românească.

Ulterior, sperând, la fel, că se poate ajunge în trepte la o unificare, am contribuit la alianța cu PDL-ul lui Băsescu, care trecuse între timp la PPE si rămăsese singur pe dreapta, fără a ști că în spatele acestui partid era statul paralel și că era un partid atât de toxic. In fine, în 2012 am constituit ARD-ul Alianta Romania Dreapta, care a fost spulberată de USL.

Privind în urmă, este simplu de înțeles că PNL n-are nicio legatura cu Corneliu Coposu și nu-și dorește o unificare a dreptei. Ideea este fluturată de Orban și Iohannis strict pentru alegerile prezidențiale și interesele lor de grup, pentru procentele multe-puține ale celorlalte partide de dreapta, pentru a le manipula, invocând ideea generoasă a Seniorului.

Nu, domnilor, PNL a fost și este groparul unității dreptei, nu promotorul ei! Este partidul care, ca și după 1945, a trădat PNTCD aliindu-se cu comuniștii, pentru ca după 1990 să facă la fel. Nu este astăzi PNL condus de forța motrice a fostului PDL – PD – FSN? Nu este aripa asa-zisă de dreapta a FSN-ului din 1990? Aripa care s-a transformat într-o adevarată poliție politică și slujește interese anti-naționale, mai retrogradă chiar decât aripa stângă a FSN-ului, PSD-ul de azi?

Vom vedea cum va curge istoria. Dar, dacă PNL – o rușine pentru PNL-ul istoric -, va crede că PNTCD va intra în jocul lașității și trădării, slujind minciuna, se înșeală amarnic. Noi, PNTCD, prin Corneliu Coposu, i-am salvat odată de la dispariție: am convingerea acum că Seniorul a făcut atunci o uriașă eroare – nu trebuia! Simtim si astăzi, cu atât mai tare, cutițul înfipt pe la spate de PNL în inima PNTCD, nu doar ca partid, ci împotriva principiilor noastre tradiționale naționale!

PNTCD va ramâne, măcar, ca un simbol, singurul partid politic care nu-și are originile în FSN și nu-și schimba linia politica națională. PNL nu va reuși să ne distrugă, principalul proiect politic al acestui partid decăzut.

Unificarea? Da! Dar pe principiile și în condițiile Seniorului Corneliu Coposu, nici ale lui Orban, nici ale lui Klaus Iohannis!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here