Baschetbaliștii piteșteni au câștigat aseară, la 8 puncte, confruntarea cu CSO Voluntari, după un meci tensionat, condus în mare parte de oaspeți.

Baschetbaliștii ilfoveni au avut, în debutul partidei un run de 14-0, cu care s-au instalat la conducerea partidei, primul sfert terminându-se cu scorul de 14-20.

Sfertul secund a fost, de asemenea, dominat, ce-i drept, nu la fel de autoritar, de jucătorii de la CSO Voluntari, ilfovenii înscriind doar cu 2 puncte mai mult decât vulturii, în actul secund.

Tony Bishop, MVP-ul partidei BCMU FC Argeș – CSO Voluntari

Abia în sfertul al treilea, BCMU FC Argeș a reușit să recupereze diferența de 8 puncte de la pauza mare și ulterior, a preluat conducerea prin intermediul câtorva reușite de senzație ale lui Cameron Rundles și Tony Bishop – cel care a fost cel mai bun marcator al partidei – 29 puncte.

În ultimul sfert al meciului, ambele echipe au trecut pe rând, la conducerea partidei, ținând publicul cu sufletul la gură până în ultimele secunde ale meciului când, la scorul de 83-85, Rundles a trimis meciul în prelungiri.

Cameron Rundles

În prelungiri piteștenii au controlat jocul reușind să se distanțeze la 8 puncte de CSO Voluntari, la finalul over-time-ului.

BCMU FC Argeș va disputa următorul meci, miercuri 5 februarie, în deplasare, pe terenul celor de la CSM 2007 Focșani, urmând apoi, o întrerupere a campionatului, pentru meciurile echipei naționale, contând pentru FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers.

Următorul meci în fața suporterilor piteșteni va avea loc pe 1 martie când, BCMU FC Argeș va primi vizita celor de la CSM Mediaș. La finalul meciului de aseară, fanii piteșteni și-au luat la rămas bun de la Justas Tamulis, lituanianul urmând sa se întoarcă acasă.

Hristu Șapera, tehnicianul echipei piteștene, a vorbit despre victoria obținută ieri și a ținut să le mulțumească suporterilor piteșteni pentru atmosfera creată:

A fost un meci de mare luptă, așa cum ne-am așteptat. Voluntariul are o echipă foarte bună, care se poate compara cu orice echipă care a fost în prima grupă valorică.

Ei au demonstrat mai ales calitatea lor ofensivă în acest joc. Martinic este principala lor gură de foc, și-a demonstrat încă o dată valoarea, dar întreaga lor echipă este de o valoară ridicată și, de asemena, practică un baschet foarte bun.

Noi, pe de altă parte, am intrat foarte greu în meci. Am jucat prima repriză la un nivel de intensitate pe ambele faze mult sub ceea ce ne doream și rezultatul de pe tabelă a fost în consecință. Nu am atacat suficient coșul, nu am putut angaja pivotul și ne-am mulțumit să aruncăm de la distanță și semidistanță.

În a doua repriză am fost mult mai agresivi în apărare, am atacat mult mai bine coșul și ne-am creat oportunități pe recuperarea ofensivă. Am avut probleme cu faulturile la Gajovic, un jucător foarte important pentru noi, și, de asemenea, Devin s-a accidentat, nemaiputând termina meciul. Totuși, cred că am avut un efort colectiv foarte bun în a doua repriză. Acest lucru ne-a adus victoria, chiar dacă după prelungiri.

Vreau să le mulțumesc suporterilor noștri, au fost fantastici la acest meci cum, de altfel, au fost întreg sezonul. Sincer, nu am cuvinte să le mulțumesc!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here