Şapte instituţii de control au dispus închiderea magazinului situat în apropierea Porţii 1 de la Uzina Dacia, după ce un muncitor ieşit din tură a decedat la scurt timp după ce a consumat o bere de aici. A doua zi după închidere, bodega cu pricina a fost redeschisă de către inspectorul DSP Aura Copciag, aceasta permiţând continuarea activităţii, însă doar ca şi magazin alimentar.
Directorul DSP Argeş, Anca Alexandrescu, a fost somată de prefectul Gheorghe Davidescu să explice din ce motive instituţia pe care o conduce a autorizat dreptul de funcţionare a unui magazin care a fost depistat cu nereguli grave de igienă. La rândul său, Anca Alexandrescu motivează că magazinul nu mai are autorizaţie pentru vânzarea băuturilor la pahar, dar poate vinde fără probleme produse alimentare, inclusiv băuturi alcoolice ambalate. „I-am dat suspendare de activitate pentru că nu avea condiţii igienico-sanitare în incintă. Nu avea chiuvetă, grup sanitar şi apă curentă. E foarte uşor să dai vina pe DSP, dar ceea ce ţine de mine, am făcut. Am suspendat activitatea barului, am interzis vânzarea de băuturi la pahar. În rest, chioşcul respectiv poate funcţiona ca şi magazin alimentar, unde normele nu impun existenţa de toalete sau de apă curentă. Eu nu pot să interzic vânzarea de produse alimentare ambalate, iar legislaţia spune că sticla de bere face parte din categoria produselor alimentare ambalate. În rest, cred că intră în atribuţia Poliţiei Locale să verifice dacă se respectă legea, cu toate că este imposibil să împiedici o mie de muncitori care ies din schimbul de tură să mai bea de acolo”, susţine Anca Alexandrescu, directorul DSP Argeş.