Home Social Camera Agricolă se pregăteşte de alegeri

Camera Agricolă se pregăteşte de alegeri

de Dan Badea
29 vizualizări


Camera Agricolă Argeş va organiza, în această toamnă, alegeri pentru desemnarea birourilor de conducere şi a preşedinţilor pentru fiecare colegiu. În acest moment, ca dată pentru alegeri a fost stabilită cea de 25 septembrie, însă, cel mai probabil, ea va fi schimbată.

Alegerile s-au „împiedicat” de o ordonanţă guvernamentală

Alegerile din cadrul camerelor agricole din toată ţara sunt reglementate prin legea 283, din 2010, însă detaliile organizării scrutinului vor fi stabilite prin intermediul unei ordonanţe guvernamentale care va fi votată după vacanţa parlamentară. „Data de alegeri a fost stabilită pe 25 septembrie, însă, cel mai probabil, ea se va modifica, pentru că nu a fost adoptată ordonanţa de guvern care stabileşte detaliile acestor alegeri. Data va fi schimbată, probabil, tot prin această ordonanţă, ea fiindu-ne comunicată în toamnă”, explică directorul executiv al Camerei Agricole Argeş, Vasile Roman. Camerele agricole zonale vor fi conduse de un colegiu format din 14 membri, care va fi ales prin vot direct de către agricultori în cadrul unor alegeri agricole. Dintre aceşti 14 membri se va alege un birou permanent, care va fi format din trei agricultori, un preşedinte, un vicepreşedinte şi un secretar. Colegiile camerelor agricole judeţene vor fi formate din membrii birourilor permanente ale tuturor camerelor agricole zonale din respectivul judeţ. La fel, camerele agricole judeţene vor avea un birou permanent format din nouă agricultori, un preşedinte, patru vicepreşedinţi, un secretar şi alţi trei membri. În Argeş, există 21 de colegii unde se vor desfăşura alegeri, în fiecare localitate urmând a fi organizată câte o secţie de votare.

Candidaţii au nevoie de liste cu 50 de susţinători

Între timp însă, agricultorii din Argeş se pregătesc  pentru aceste alegeri, cei interesaţi să facă parte din structurile de conducere strângând deja semnături pentru a-şi depune candidaturile. Fiecare candidat va trebui să prezinte o listă cu 50 de susţinători ai săi din rândul agricultorilor care vor vota în localitatea în care se află exploataţia lor agricolă sau în care îşi desfăşoară activitatea pentru colegiul camerei agricole zonale responsabil de localitatea respectivă. În cazul în care un agricultor are exploataţii agricole în mai multe zone, el va vota numai pentru camera agricolă din zona unde se află cea mai mare parte din exploataţia sa agricolă, aşa cum figurează în baza de date a APIA.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00