Home Sport Campiontul Național de Rally Crosss -ediția a IV- Băbana 2022

Campiontul Național de Rally Crosss -ediția a IV- Băbana 2022

de Argeseanul
26 vizualizări

În week-end, pe cicuitul de la Băbana s-a desfăşurat etapa cu numărul 4 din Campionatul de RallyCross. Piloţii de la RB Racing au reuşit să urce pe podium de cinci ori, iar în competiţia pe echipe s-a clasat pe locul doi.

Sâmbătă şi duminică, pe circuitul de la Băbana s-a derulat etapa a IV-a din cadrul Campionatului Naţional de RallyCross. Competiţia a fost organizată de Alex Rally Speed, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Această etapă a fost tratată de piloţii de la RB Racing cu aceeaşi determinare, iar rezultatele vorbesc de la sine despre felul cum se prezintă şcoala de pilotaj musceleană, dar şi despre talentul şi seriozitatea piloţilor.

Mezina echipei, Iris Muscalu a primit mult aşteptata maşină nouă de concurs şi, după cum a obişnuit publicul acestui sport, a avut o evoluţie explozivă reuşind să se claseze pe locul doi la Clasa Juniori 1.

Teodora Merlă a avut neşansa ca sâmbătă, în manşa a doua, să i se spargă motorul. Beneficiind de măiestria şi dedicare echipei de mecanici a reuşit să revină spectaculos duminică. Mădălin şi Gică Ticuţă au trudit toată noaptea pentru a schimba motorul, iar Teo le-a răsplătit eforturile, clasându-se în final pe locul I la Clasa Femina şi pe locul II la Juniori 2.

Trebuie remarcat că, deşi foarte tânără, Teodora şi-a învins emoţiile şi a concurat atât în manşa a 3-a, cât şi în finală fără copilot. Performanţele ei sunt cu atât mai importante cu cât a depus un efort dublu, participând la două clase de concurs. În competiţia rezervată băieţilor, Mircea Şerbănescu a ocupat locul 3 la Juniori 1, iar Rareş Şain deşi a fost lovit de un alt concurent încă de la start, a concurat în finală cu mâna dreaptă în bandaj, reuşind să ocupe locul III, la Juniori 2.

Cel mai bun rezultat a fost realizat de David Nedelcu, care a dominat cursa la Clasa H1 de la un capăt la altul, urcând în final pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Andrei Dună a revenit alături de foştii colegi, la volanul unui R5, dar din păcate, la un moment dat a lovit maşina din faţă, suportul de motor s-a rupt, iar talentatul pilot a fost nevoit să abandoneze. O notă aparte a fost dată de Ion Nicolae – tatăl juniorului Radu Nicolae, care a concurat ONE Event, împrumutând maşina de la fiul său. Evoluţia veteranului în cursele de viteză în coastă a făcut deliciul publicului, el clasându-se pe locul 3 la clasa H1. Ceea ce rămâne de remarcat ca reuşită a clubului muscelean, dincolo de locul doi în competiţia pe echipe, este faptul că RB Racing a concurat şi de această dată cu o echipă alcătuită exclusiv din juniori. Următoarea etapă este programată peste două săptămâni, pe circuitul de la Bradu, transmite RB Racing.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00