La aproape 24 de ore de la victoria lui Klaus Iohannis, liberalii vin cu o măsură extrem de dură. Au finalizat rectificarea bugetară. Guvernul Orban a decis și ce domenii vor rămâne cu bani mai puțini, dar și ce ministere vor avea parte de o rectificare bugetară pozitivă, anunță Capital.


Klaus Iohannis s-a distrat în turul al doilea al alegerilor prezindețiale. A învins-o la scor pe șefa PSD, Viorica Dăncilă, și a câștigat un nou mandat de cinci ani la Palatul Cotroceni. La mai puțin de 24 de ore de la această victorie, liberalii vin cu primele măsuri dure în Guvern.

Au finalizat rectificarea bugetară, iar unele domenii vor avea mari probleme. S-au tăiat bani serioși de la Educație, Transporturi, Agricultură, dar și de la ministerul de Interne. Surse politice au dezvăluit pentru Realitatea Plus că se vor tăia bani de la Educație, Interne, Transporturi. Printre inisterele norocoase sunt cele ale Sănătății, Muncii, dar și Dezvoltării, pentru plata facturilor de la PNDL.

Deficit bugetar de 4%

Rectificarea este previzibil negativă, dat fiind că liberalii au anunțat în repetate rânduri că bugetul lăsat de PSD are o gaură de circa 18 mld. lei. Deficitul bugetar care apare în rectificare se apropie de 4 la sută.

CINE PIERDE BANI LA RECTIFICARE

Ministerul Educației Naționale – 2 mld. lei

Ministerul Afacerilor Interne – 1,18 mld. lei

Ministerul Transporturilor – 1 mld. lei

Ministerul Agriculturii -1 mld. lei

Ministerul Fondurilor Europene – 302,3 mil. lei

surse Realitatea PLUS

CINE PRIMEȘTE MAI MULȚI BANI LA RECTIFICARE

Ministerul Muncii – 3,98 mld. lei

Ministerul Sănătății – 2,89 mld. lei

Ministerul Dezvoltării Regionale – 1,76 mld. lei

Ministerul Finanțelor Publice – 236 mil. lei

Facebook Comments
Articolul precedentAnaliză: Focus pe moneda națională. Ce se întâmplă cu leul în 2020
Articolul următorMIUȚESCU: PNL, REUȘITA PENTRU ROMÂNIA
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here