Printr-o hotărâre a Adunării Generale a Acționarilor statul de funcții al SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni a fost completat cu activități de formare și cercetare-dezvoltare, asociindu-se în acest sens cu persoane juridice de drept public sau privat – furnizori de formare profesională.

Toate aceste demersuri au fost făcute în vederea înființării la Mioveni a unui centru de training, pentru formarea profesională a personalului implicat în proiectul pilot de obținere compostului, implementat la stația de epurare a orașului.

“Cum proiectul este unul nou, primul de acest gen în România, este necesară și înființarea acestui centru de instruire pentru personalul nostru.

La sfârșitul anului trecut, la stația de epurare, a fost implementat proiectul pilot GORE Cover, pentru a ne conforma normelor europene privind tratarea deșeurilor organice și a nămolurilor din stațiile de epurare. De aici vine și ideea centrului de instruire pentru formarea profesională a operatorilor instalației de compostare. Proiectele de acest fel vor lua amploare, iar noi vom putea oferi la Mioveni serviciile de formare și celor interesați din alte zone în care se implementează tehnologii de obținere a compostului.

S.Ed.C. Mioveni dorește brevetarea a două rețete de compost, un produs util prin obținerea căruia se asigură durabilitatea epurării prin protecția mediului. Nămolul se transformă astfel, dintr-o problemă, într-o sursă de venit, putând fi comercializat drept fertilizator natural în agricultură” a precizat Nicolae TUDOSE, director general al societății.

Facebook Comments
Articolul precedentȘedință de Consiliu Local la Mioveni!
Articolul următorAvertizare pentru proprietarii de puțuri și fântâni din Mioveni
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here