Home Social Cercul Militar, la un pas să sară în aer de la o centrală

Cercul Militar, la un pas să sară în aer de la o centrală

de Dan Badea
29 vizualizări


Clădirea Cercului Militar din Piteşti, clădire de patrimoniu, de altfel, veche, frumoasă şi, în general, bine întreţinută, este cuprinsă de frig în această toamnă. Motivul este acela că centrala acestui imobil nu mai poate fi folosită şi trebuie urgent achiziţionată alta.

Centrală din ‘67

Centrala termică de la Cercul Militar din Piteşti a fost montată acum mai bine de 40 de ani, adică prin 1967, şi oricât de bună ar fi fost ea, nu poate funcţiona, în condiţii de siguranţă, o veşnicie. Anul acesta, la controlul ISCIR, centrala nu a mai primit avizul de funcţionare pentru că putea oricând să pună în pericol viaţa celor care îşi desfăşoară activitatea în respectiva clădire. Aşa că, ieri, la Cercul Militar, era frig de-ţi dârdâiau dinţii, nu alta. Cei care îşi desfăşoară munca la Cercul Militar suportă cu îndârjire temperaturile scăzute şi speră să se poată rezolva cumva problema, pentru că acum încă se mai poate trăi, dar la iarnă, sigur vor fi temperaturi greu de suportat în interiorul Cercului Militar, dacă nu se găseşte o soluţie. „Centrala este, se pare, montată în anul 1967 şi este depăşită fizic şi moral, aşa că prezintă pericol public. Cei de la ISCIR nu au mai dat aviz de funcţionare, şi pe bună dreptate”, spune preşedintele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere-Filiala Argeş, col. Alexandru Ţânţarcu. Asociaţia pe care o conduce este una dintre instituţiile care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Cercului Militar. Încă nu s-a luat o decizie cu privire la rezolvarea acestei situaţii, însă se pare că trebuie pur şi simplu cumpărată una nouă, modernă, care să se înscrie în parametrii de securitate. Problema este însă în acest moment că nu au fost identificate fondurile din care să se facă o asemenea investiţie, care se ridică la peste 60.000 de lei.

Nu exista control al pierderilor de gaze

Problema centralei termice pe gaze de la Cercul Militar din Piteşti este cunoscută de mai mulţi ani de către cei de la ISCIR, autoritatea care dă avizele de funcţionare pentru astfel de sisteme. De asemenea, şi comandanţii de garnizoană ştiau că centrala nu mai poate funcţiona şi au fost de acord cu închiderea ei. „Problema era cunoscută şi am discutat-o şi cu fostul comandant de garnizoană, şi cu cel de acum. Au fost şi ei de acord că nu mai corespunde din punct de vedere tehnic, mai ales că nu are nici sistem de control al pierderilor de gaze şi ar fi putut oricând exploda”, spune şeful ISCIR Argeş, Valeriu Tudor.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00