Cifra de afaceri din comerțul cu autovechicule, în creștere în primele două luni din 2021

Cifra de afaceri din comerțul cu autovechicule și motociclete este în creștere în primele două luni ale anului 2021față de aceeași perioadă a anului 2020. Pe de altă parte, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut, potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Național de Statistică (INS).

„În perioada 1.I-28.II.2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada 1.I-29.II.2020 atât ca serie brută cu 8,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,4%. În perioada 1.I-28.II.2021, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de perioada 1.I-29.II.2020 atât ca serie brută cu 29,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 30,8%.

În luna februarie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 8,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,5%. Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 9,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 18,0%” arată statistica INS.

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.