Profesorii își vor putea efectua concediul de odihna doar în baza unei programări făcute în anul anterior intrării în concediu și doar pe parcursul vacanțelor elevilor, după cum stabilește un proiect de act normativ pus recent în dezbatere publică de către Ministerul Educației Naționale (MEN).

O serie de modificări privind concediul dascălilor sunt propuse într-o inițiativă legislativă pusă de puțină vreme în dezbatere publică pe website-ul MEN. Mai exact, vorbim despre Proiectul de ordin pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind efectuarea concediului de odihnă al personalului didactic din învăţământ, aprobate prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 5559/2011.

Propunerea legislativă are nevoie, pentru a se putea aplica, de aprobarea ministrului educației și de oficializare, prin publicarea în Monitorul Oficial.

Articolul întreg pe https://www.avocatnet.ro/articol_50487/Concediu-de-odihn%C4%83-Profesorii-i%C8%99i-vor-lua-liber-numai-in-baza-unei-program%C4%83ri-in-timpul-vacan%C8%9Belor.html

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here