Confruntare spectaculoasă dintre daci și romani la Castrul Roman Jidova

În acest weekend, iubitorii de istorie pot face o călătorie pe meleaguri dacice și romane, în cadrul evenimentului Transalvtanus Fest, organizat la Castrul Roman Jidova. Astăzi, câteva câteva sute de persoane s-au adunat pentru a se bucura de o reconstituire a perioadei daco-romane. Cei prezenți au putut viziona ateliere de monetarie, gastronomie, sau olărit, echipamente folosite în confruntări, lupte de gladiatori, dar și un stand unde puteau trage cu arcul.

Cel mai așteptat, dar și cel mai spectaculos moment, a fost reprezentat de marea confruntare dintre daci și romani. De lupta pusă în scenă, o confruntare din anul 117 d. Hr., s-au bucurat în special cei mici, care, de pe margine, i-au susținut și încurajat pe cei prezenți pe câmpul de bătălie. Scenariul a fost cel în care un grup din Dacia Liberă a atacat un castru roman, obținând și victoria.

Evenimentul este organizat de Historia Renascita, împreună cu alte două asociații invitate, iar la punerea în scenă a întregii epoci au participat 100 de persoane.

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.