Continuă seria de rezultate excelente ale tinerilor piloți de la RB Racing (video)

Sâmbătă și duminică, pe circuitul de la Băbana s-a desfășurat cea de-a IV-a etapă din cadrul Campionatului Național de Rally Cross. Și de această dată tinerii piloți musceleni de la RB Racing au dat dovadă de talent și îndemânare, reușind să scoată timpi pe care piloți cu mult mai multă experiență și care beneficiază de motoare mult mai puternice, nu îi ating. Ilustrative sunt rezultatele înregistrate de Mihai Pelmuș, care a scos cel mai bun timp dintre toți cei peste 40 de concurenți: 5 minute, 14 secunde și 29 de sutimi, în timp ce colegul său de club Andrei Dună a fost câștigătorul detașat al celor două zile de concurs, la clasa lui, reușind și al doilea cel mai bun timp: 5 minute, 18 secunde și 87 de sutimi. Printre puținele fete care dovedesc o atracție aparte pentru acest sport, Iris Muscalu s-a clasat pe locul III, la juniori 1(9-13 ani).

La Juniori 2 (14-16 ani), acolo unde Andrei Dună a excelat, Rareș Șain s-a clasat pe locul 6.

La Clasa H1, câștigată autoritar de Mihai Pelmuș, Ștefan Udrea s-a clasat pe locul II, dar ulterior a fost descalificat pentru un incident de cursă. Etapa de la Băbana a fost una cu peripeții, accidente și răsturnări. Din păcate, nici piloții musceleni nu au fost ocoliți de acest gen de evenimente: Radu Nicolae s-a răsturnat în finală, iar David Nedelcu, Andrei Marinoiu și Gheorghe Ticuță au înregistrat abandon tehnic. În pofida acestor evenimente, echipa RB Racing s-a clasat în final pe locul II, la general.

Organizarea a fost una impecabilă, făcând dina această etapă o adevărată sărbătoare locală. Primăria Băbana a avut o implicare deosebită, primarul Bebe Ivan fiind un împătimit al acestui sport. De notat că la start au fost prezenți atât deputatul Adrian Miuțescu, cît și viceprimarul municipiului Pitești, Gelu Tofan. Premierea a fost făcută de musceleanul Cătălin Nicolaescu, vicepreședinte al FRAS. Următoarea etapă se va desfășura în intervalul 31 Iulie – 1 August, la Câmpulung.

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Dan Badea

Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro și realizator al emisiunii Ora Argeșului, aflată în Top 3 al audiențelor din tot ceea ce înseamnă televiziune în anul 2021 fiind a doua cea mai vizionată emisiune din audio-vizualul argeșean. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare. În 2022, a absolvit un program de masterat în Istoria Românilor la Universitatea din Pitești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.