Home Fapt divers Controale făcute de Apele Române pe barajele importante pentru reducerea riscurilor de inundaţii

Controale făcute de Apele Române pe barajele importante pentru reducerea riscurilor de inundaţii

de Dan Badea
66 vizualizări

vidraru_argesPe o periodă de două zile, adică 23 şi 24 octombrie a.c., Administraţia Bazinală de Ape Argeş – Vedea va efectua verificări ale celor mai importante baraje din Argeş, această acţiune fiind sub directa coordonare a Prefecturii Argeş.

Rolul acestor acţiuni de control şi verificare este de a reduce riscurile de inundaţii pe cursul râurilor din Argeş, risscuri care apar în special în timpul codurilor galbene şi portocalii.

Cu acest prilej, prefectul de Argeş, Cristian Soare a solicitat actualizarea planurilor de apărare împotriva inundaţiilor, acestea urmând a fi avizate şi de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arges şi aprobate în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Termenul de actualizare a planurilor este 15 noiembrie a.c., în ele, urmând a fi prevăzute sursele de risc de pe raza fiecărei localităţi (pe sate şi cursuri de râu), potenţialele pagube pe fiecare sat în parte, raioane şi căi de evacuare, sisteme de avertizare/alarmare a populaţiei, fluxul informaţional şi măsuri efective de prevenire şi intervenţie în caz de fenomene hidrometeorologice periculoase.

Astfel de controale sunt executate anual de către specialişti ai Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, Hidrocentralei Curtea de Argeş şi ai Administraţiei Bazinale de Apă Argeş – Vedea.

Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00