Viața la țară poate fi o opțiune bună! Când orașele icnesc de atâtea mașini, oameni și stres iar aglomerația e la ea acasă, o căsuță într-un sat și un trai tihnit par a fi dorințe tot mai des întâlnite în rândul românilor!
Pentru că satele au ajuns pustii, mulți primari oferă pământ gratuit celor care vor să se stabilească la țară. Iar de la guvern, tinerii au multe șanse să primească fonduri și subvenții în cazul în care decid să investească în agricultură.
Iată 3 idei de afaceri care pot aduce un profit bunicel în mediul rural!
- Ferma de animale poate fi o afacere profitabilă dacă ești o persoană dedicată , care iubește această muncă deloc ușoară. Nu te înhăma dacă nu ai nicio idee despre ce presupune acest lucru. E drept că nu mai este chiar ca pe vremuri, totul e mecanizat, iar cu o investiție bună poți pune pe picioare o fermă modernă. Chiar și așa, este nevoie de un pic de experiență sau măcar îndrumare din partea cuiva care se pricepe. Dacă ai pornit la drum este important să te asociezi cu alți fermieri pentru a avea o gamă largă de produse, în cantități mari. Doar așa vei prinde o piață largă și îți vei putea vedea produsele pe rafturile magazinelor. În cazul în care ai nevoie, găsești gard electric de animale pe magnetcenter.ro la prețuri foarte bune
2. Pensiune agroturistică cu bani europeni. Pentru a realiza acest business este important să fii sigur că ești dispus să locuiești în mediul rural. Câteva cursuri de antreprenoriat sau discuții cu cei care au astfel de afaceri s-ar putea să îți fie utile. Iar o mare parte din bani îi poți accesa prin fonduri europene, dacă ai un proiect bine pus la punct. Adică o sumă maximă de 200 de mii de euro. Pe acest site poți găsi mai multe detalii despre finanțări și fonduri Europene.
3. Afacere cu miros de lavandă. Dacă munca cu animale nu este potrivită pentru tine, poți apela la ceva diferit, cu un parfum…aparte. Lavanda a început să fie cunoscută și la noi în țară, iar mulți tineri au deja afaceri profitabile și scot bani frumoși din culturile de lavandă. Este o plantă deloc pretențioasă și se vinde foarte bine atât la noi în țară cât și la export. Producția se valorifică prin mai multe produse: plante verzi, uscate, săpunuri, ulei esențial, apă de lavandă, aranjamente florale. Specialiștii spun că un hectar cultivat cu lavandă poate aduce un profit de aproximativ 8000 de euro.
Așadar, nu doar la oraș se pot dezvolta afaceri profitabile. Mediul rural poate oferi multe oportunități. Important este să te documentezi bine înainte de a demara un business și să ai un plan bine pus la punct. Profită de faptul că suntem în Uniunea Europeană și încearcă să atragi fonduri astfel încât investiția ta să aibă o mai mare susținere.