Presa economică națională indică Argeșul ca fiind în primele cinci județe, ca dezvoltare, în România. Dacia este cel mai mare exportator, iar industria auto din județ contribuie cu procente bune la PIB-ul României. De asemenea, în zona montană a județului apar, pe zi ce trece, tot mai multe pensiuni, turismul dezvoltându-se încet, dar sigur, e drept, mai mult cu ajutorul capitalului privat și mai puțin cu ajutorul autorităților.

Sudul județului, din păcate, se zbate într-o sărăcie lucie. Bazându-se, în special, pe cultivarea cerealelor, puținele ferme supraviețuiesc cu greu, lipsa infrastructurii conducând la întârzierea apariției investitorilor. Așa se face că, în foarte multe cazuri, cei mai mari, dacă nu singurii, angajatori din  majoritatea localităților din sudul Argeșului sunt chiar primăriie respective.

Rezultatul?  Tinerii au plecat cu miile, fie la muncă în străinătate, fie la oraș… Puținii tineri rămași se descurcă fie din cee ace produc în propriile gospodării, fie fac naveta, zeci de kilometri, la oraș, în condiții foarte grele, pe drumuri desfundate.

Deși Consiliul Județean Argeș promite de ani buni că va lua măsuri pentru dezvoltarea sudului, cele mai multe declarații sunt apă de ploaie. Mai rău decât atât, Consiliul Județean se laudă chiar cu investiții care nu există. Săptămânile trecute, cei de la CJ au postat pe pagina instituției câteva dintre realizările făcute pentru comuna Negrași. Printre acestea, extinderea rețelei de canalizare, o stație de epurare și asfaltarea unor drumuri comunale.

Ne-am deplasat acolo și, desi am căutat o zi întreagă, nu am găsit vreo stație de epurare, vreo țeavă de canalizare sau vreo 100 de metri din rețeaua de 26 de kilometri de drumuri comunale cu asfalt.

Vedeți toate acestea într-un reportaj realizat de Argesplus.ro:

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here