La sfârșitul săptămânii trecute, vreo două duzini de jurnaliști locali au fost invitați la Golești, de către conducerea PSD Argeș, pentru a găsi modalități pentru o mai bună comunicare între partidul  aflat la putere și populație, prin intermediul, evident, al televiziunilor, site-urilor de știri și publicațiilor printate care încă mai supraviețuiesc revoluției tehnologice. Într-un cadru relaxat, fiecare dintre noi ne-am dat cu părerea despre ce ar trebui să facă PSD pentru o comunicare mai eficientă, atât la nivel politic, cât mai ales instituțional.

Dacă la nivel politic puțini sunt interesați de relația dintre Valeca și Drăghici sau cea dintre Manu și Mânzână, o bună comunicare a măsurilor administrative privește pe fiecare locuitor al județului.

Ca cetățean al județului, mă intereseaza când mama dracului vor începe lucrările la două proiecte de maximă importanță pentru Argeș și această zonă a țării: autostrada Pitești-Sibiu și drumul expres Pitești-Craiova. Vreau să știu, de la mai-marii PSD Argeș, când vom avea, și în județul nostru, investiții care să aducă locuri de muncă, bine plătite, la fel ca în Cluj sau Iași, și pentru persoanele cu înaltă calificare, nu numai pentru muncitori necalificați, plătiți la nivelul salariului minim și cu câteva bonuri de masă. Mă interesează când vom avea și noi un parc industrial, asta în condițiile în care Prahova are vreo 5-6!

Mă mai interesează, de la Valeca, Manu și compania, când naiba vom avea canalizare în cătunele județului, când vom avea o rețea de gaze care să ajungă măcar la 30 de kilometri de oraș și când vom avea o cultură care să nu fie politizată până la nivel de portar de teatru.

Mă interesează, domnule Valeca, să se comunice transparent viitoarele măsuri de austeritate, traduse inclusiv prin creșterea de taxe și impozite (chiar și mascată, parșiv, sub forma creșterii salariului minim, lucru care duce și la creșterea dărilor). Știu că e greu să le spui argeșenilor că urmează și momente grele, însă dumneavoastră și echipa conduceți destinele cetății…

Deocamdată, comunicarea PSD Argeș cu presa și, implicit, cu cetățenii nu este proastă, ea lipsește cu desăvârșire! O comunicare înseamnă un traseu informațional între un emițător (în cazul nostru, minunatul partid), printr-un mijlocitor (presa, Facebook), și cetățeni! Ori, dacă nu ai un emițător, în cele mai multe cazuri, este evident că nu poate fi vorba de comunicare!

În afară de două conferințe de presă pe lună, și acelea cu personaje și cu un limbaj de te trag la somn, nu am văzut prea multe de la PSD, în ultimii ani. Comunicatele de presă sunt puține și într-un stil administrativ-oficial, nu într-o formă care să fie pe înțelesul tuturor! Acum, fie vorba între noi, nu toți jurnaliștii sunt experți în macroeconomie, drept constituțional sau administrație publică! De aceea, este obligatoriu ca viitoarea echipă de comunicare a PSD să aibă în cadrul său doi-trei jurnaliști cu experiență și cu pregătiri de bază diverse (economic, juridic etc.). Asta nu ar fi o problemă, că PSD Argeș nu duce nici lipsă de bani, nici de lăudători în presă, numai să se vrea!

Paradoxal, în ultimele luni, cea mai bună comunicare cu alegătorii a avut-o europarlamentarul Maria Gabriela Zoană, care nu este prea iubită de către mai-marii pesediști din orașul de pe Argeș. La câteva zile, aceasta trimite informări de la Strasbourg sau Bruxelles cu privire la activitatea sa și a grupului PES din care face parte și PSD.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here