Iată că nici pe la vecinii ardeleni lucrurile nu stau prea bine în ceea ce privește administrația în anumite localități, mai ales în zona rurală.

În rândurile de mai jos, citiți scrisoarea poetului Marcel Vișa adresată autorităților comunei Bucium în speranța că problema ridicării deșeurilor, va fi rezolvată cumva. De reținut este faptul că pentru acest serviciu, localnicii plătesc. Se pare însă, că plătesc degeaba banii nefiind folosiți în scopul destinat. Cu siguranță cineva se face răspunzător de această problemă.

Cetățeanul speră să primească un răspuns pozitiv din partea conducerii primăriei, acesta trimițând scrisoarea și pe adresa de mail a instituției.

Scrisoare deschisă către primăria comunei Bucium

„Domnule primar Năpău Cornel, cu toată stima și tot respectul pentru realizările dumneavoastră de până acum, am o mică nemulțumire legată de modul în care se manageriază problema ridicării gunoaielor menajere de pe raza satului bucium Munțari. Oamenii plătesc o taxă anuală, însă nici o firmă nu le ridică gunoaiele, deci sunt niște bani plătiți degeaba.

Înțeleg că nu există un drum până la gospodăriile acestor cetățeni, însă acest aspect ține tot de dumneavoastră, duppă cum știși primăriile au obligația, cel puțin morală, de a-i conecta cu civilizația pe toți cetățenii din raza comunei, or bănuiesc că nu aveți pretenția ca acești cetățeni să își construiască și să-și asfalteze singuri un astfel de drum, încât mașina firmei de salubritate să ajungă mai aproape de gospodării și să ridice gunoiul dintr-un punct convenabil acestora.

După cum știți, populația comunei este una îmbătrânită, din cauza, din cauza lipsei locurilor de muncă, majoritatea tinerilor s-au deplasat în orașele apropiate unde și-au găsit un serviciu, deci cei câțiva oameni în vârstă (unii trecuti de 80 de ani), nu pot să se deplaseze 2-3 km, cu sacii în spate, până la locul unde ați amplasat un container ce este ridicat periodic de către mașinile firmei de salubritate cu care aveți dv, primăria comunei, contract încheiat.

Propun ca soluție, până la momentul în care să reușiți a atrage fondurile necesare construirii și asfaltării unui drum circulabil în apropierea gospodăriilor din satul Hilești, să angajați un localnic, care, cu o căruță, să ridice aceste tomberoane din locurile greu accesibile de pe raza comunei, și să le transporte la containerele din apropierea drumului circulabil cu mașina, sau să construiți în regim de urgență acel drum de acces, atât de necesar, astfel încât, în cazul unor probleme grave de sănătate, ambulanța să poată ajunge în timp util la posibilul pacient. Repet, circulația este una îmbătrânită, existând oricând riscul unor probleme de sănătate, unor complicații care să necesite intervenția de urgență a unui echipaj medical specializat.

Cu multă stimă și mult respect, Marcel Vișa

P.S. Scrisoarea a fost trimisă și pe adresa de e-mail a primăriei, deci aștept un răspuns la această problemă.

Sursa
https://www.facebook.com/visa.marcel

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here