Anul acesta, se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, 1918 fiind anul în care cinci provincii istorice românești s-au integrat în Regatul României. Pe 25 martie, la Chișinău va avea loc un mare marș care va marca acest moment, dar și unul care va milita pentru realipirea Republicii Moldova la România.

Din delegația PNȚCD, condusă de liderul de la nivel național, Aurelian Pavelescu, vor face parte și doi argeșeni, președintele țărăniștilor argeșeni, Gheorghe Dinescu (foto, centru), și liderul de la Pitești, Sebastian Aldea.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, pe lângă liderii PNȚCD a participat și Gabriel Despa (23 de ani, foto dreapta), voluntar în grupul Alianța pentru Centenar. Acesta, împreună cu alți 20 de tineri piteșteni, militează, de mai mulți ani, în cadrul unor platforme unioniste.

,,Noi luptăm pentru reunirea Basarabiei cu România! Voluntarii noștri s-au deplasat în mai toate comunele din Basarabia, la consiliile raionale de acolo, pentru a milita pentru realipirea acestui pământ românesc la patria mamă. E aberant ca cetățenii de acolo să fie nevoie să treacă o graniță statală pentru a se duce la mormântul lui Ștefan cel Mare de la Putna sau la Iași, capitala Moldovei. În urma acestor acțiuni, 104 localități din Republica Moldova au semnat, simbolic, declarațiile de unire, în timp ce în România, consiliile județene din Prahova și Bistrița au făcut acest lucru” a declarat Despa.

,,Noi încercăm să recuperăm teritoriile românești, în timp ce alții încearcă destabilizarea României. Pe data de 15 martie, ar trebui ca forțele de ordine să fie cu ochii-n patru cu ce o să se întâmple în ungurime… La ce servicii mai avem, e posibil să ne ducem și în Ardeal cu pașaport, nu numai în Republica Moldova” a declarat Gheorghe Dinescu.

Iată, mai jos, întreaga conferință de presă:

Facebook Comments
Articolul precedentALDE Pitești, flori pentru medicii de familie
Articolul următorCând va începe construirea autostrăzii Pitești-Sibiu
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here