Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, care cheltuie aproximativ jumătate din sutele de miliarde  de lei vechi ale bugetului Consiliului Județean, nu s-a remarcat, în ultimii ani, prin mari progrese privind integrarea socială a persoanelor cu diferite handicapuri și a celor venite din medii sărace, însă scandalurile la centrele coordonate de această instituție s-au ținut lanț.

Astfel, nu puține au fost cazurile semnalate de presa locală și centrală în care copii și bătrâni din aceste centre au fost maltratați, angajați care au încercat să își facă datoria au fost marginalizați, să nu mai vorbim de tocări de bani pe așa-zise cursuri de IT pentru tinerii de la fostul centru de la Priboieni, unii dintre ei care abia se puteau lega la șireturi.

În ultimele luni, invocând diferite abuzuri la care au fost supuși de către conducerea DGASP, mai mulți angajați au dat instituția în judecată, aceștia primind despăgubiri, cu taxele de judecată aferente, din bugetul DGASPC, adică din banii contribuabililor.

Această instituție bugetofagă, deși are o logistică și un personal suficiente pentru a preveni derapaje grave, cum ar fi cel cu sclavii de la Berevoiești, este ineficientă pe plan social. De aceea, în această dimineață, chiar președintele Consiliului Județean, Dan Manu, a promis că zilele actualei conduceri de la DGASPC sunt numărate, fără a intra prea mult în detalii.

CITEȘTE ȘI: 

Șefa de la un centru de plasament către un copil instituționalizat: ,,Dacă vrei să pleci în oraș, te bag la nebuni!’’ (AUDIO)

 

Zilele trecute, DGASPC Arges, instituție condusa de Adrian Macovei, a mai pierdut un proces intentat de un salariat, care s-a vrut a fi „executat” pentru faptul ca a avut curajul sa semnaleze niste nereguli, printre care ca una dintre masinile DGASPC Arges e folosita de directorul Adrian Macovei (foto)  in scop personal.

Procesul care s-a pierdut, desi pare simplu, denota modul malefic prin care aceasta tripleta ( Macovei, Borda, Preoteasa, acesta din urma a iesit de curand la pensie) in loc sa-si vada de treburile institutiei, se ocupa de obstructionarea unor salariati care nu sunt de acord cu principiile lor. Un astfel salariat este Rizu Daniel, caruia i s-au inscenat fel de fel de acuze, fiind chemat in fata comisiilor de disciplina ale Directiei( plutoane de executie la ordinul lui Macovei),  care incearca sa-i creeze o imagine defavorabila( de salariat insubordonat), singurul mod de al putea santaja pe Rizu Daniel, om care a avut curajul sa demaste abuzurile pe care tripleta de conducere mai sus mentionata le practica in aceasta institutie.

CITEȘTE ȘI:

Dan Badea: Demisia, domnule Macovei!

 

            In marsavia loR , la acest ultim proces, crezând ca  Rizu nu va contesta sanctiunea de avertisment au fost surprinsi de actiunea in judecata si atunci au modificat delcaratiile primare din dosarul facut impotriva acestui domn. La cat de bine pregatiti sunt juristii Borda si Macovei, nu au putut sa coreleze datele din acest dosar, al comisiei de disciplina inaintat in instanta.

CITEȘTE ȘI:

Ce orori se petrec în centrele de plasament din Argeș!

            Datele prezentate in instanta au aratat clar falsurile efectuate de conducerea DGASPC Arges, doar , doar, a-l incrimina pe sus-numitul Rizu Daniel.

            Se pare ca a venit sorocul ca aceasta tripleta sa plateasca lucrurile marsave pe care le-au facut in ultimul timp, in curand fiind si procesul intentat de Nita Marian cu privire la invinuirile pe care conducerea DGASPC Arges i le-a adus se arată într-o scrisoare a unui angajat DGASP, scrisoare remisă atât Consiliului Județean Argeș, cât și Guvernului României.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here