Chiar dacă se spune că mărimea nu contează, iată că bugetul CJ Argeș pentru anul 2020 dă naștere unor contradicții între președintele Dan Manu și consilierul județean PNL, Marius Postelnicescu, cei doi nefiind de acord în legătură cu banii pe care îi va avea Argeșul pentru anul în curs.

“Domnul Dan Manu a declarat că bugetul Consiliului Județean Argeș este mai mic cu 30%. Eu cred că se grăbește și se bazardează, pentru câ bugetul are, pe lângă venituri proprii, și subvenții de la bugetul de stat. Pentru echilibrarea bugetelor de comune, CJ a primit 149.538.000 lei. Ne aflăm pe locul 15 în țară din acest punct de vedere. De asemenea, pentru drumuri județene și locale, Argeșul se află pe locul I, cu 25.832.000 lei,” – a declarat consilierul județean PNL, Marius Postelnicescu.

Administratorul județului i-a explicat liberalului Postelnicescu de unde vine diferența, în ciuda alocărilor mai mari față de anul precedent.

“Într-adevăr, UAT-urile au primit mai mulți bani cu 3%. Cotele defalcate din impozitul pe venit au fost micșorate de la 63% la 60%, iar cheltuielile cu salariile au crescut în urma majorării salariului minim pe economie,” a explicat Maria Dinu, administratorul public al județului.

Primăriile vor trebui să voteze bugetele până pe 19 februarie

Deși în alte județe ale țării au fost votate bugetele administațiilor locale, în Argeș, multe dintre localități încă au bugetele în dezbatere publică., însă, UAT-urile care nu și-au votat bugetele au obligația de face acest lucru până pe data de 19 februarie.

De asemenea, primăriile care nu și-au primit sumele repartizate la sfârșitul anului trecut le vor încasa până la finele lunii.

(A.N)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here