2018 a fost cel mai bun an pentru bănci din istoria recentă a industriei de profil, profitul realizat de întregul sistem bancar depășind 7 miliarde de lei. Externalizarea împrumuturilor cu probleme și creșterea creditării au permis băncilor să obțină câștiguri importante.

Totodată, în 2018 s-a consemnat și o schimbare istorică pe piața bancară locală, Banca Transilvaniadevenind oficial cea mai mare bancă din România după active, preluând astfel fotoliul de lider de la BCR. În continuare vă prezentăm în detaliu parcursul celor mai mari șase bănci (Banca TransilvaniaBCRBRDRaiffeisen BankUniCredit Bank și ING Bank) de-a lungul perioadei 2014 – 2018.

Banca Transilvania și ING Bank și-au dublat în ultimii 5 ani portofoliile de credite și depozite

Cea mai recentă ediție a Revistei BankingNews a analizat evoluția din ultimii cinci ani a soldurilor de credite și depozite ale celor mai mari șase bănci din România după nivelul activelor (Banca TransilvaniaBCRBRDRaiffeisen BankUniCredit Bank și ING Bank), construind două grafice și două tabele care oferă o imagine de ansamblu asupra modului în care s-a manifestat, în intervalul 2014 – 2018, competiția acerbă dintre cele mai puternice instituții de credit locale.

Articolul întreg pe
https://www.bankingnews.ro/dosar-top-banci.html

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here