După cum bine știți, nu doar o singură dată echipa noastră a prezentat în reportaje starea deplorabilă în care se află unele drumuri din județul Argeș.

Iată că, situația privind drumurile din localitățile Mozacu și Moșoaia pare să fie una similară și în localitatea Valea Danului, localitate unde, ca să mergi chiar și cu cizme de cauciuc sau cu mașină 4×4, mai ales pe vreme de ploaie, trebuie să te înarmezi cu mult curaj și multă răbdare.

Deși zona este plină de panouri unde putem citi cât se poate de clar că se fac investiții în ceea ce privește canalizarea și asfaltarea, imaginea care ni se înfățișează dovedește exact contrariul. Pare greu de crezut că în plin secol XXI lumea de la sat încă se afundă în noroaie, deși unele guri mai cu influență se bat cu pumnul în piept că ar fi scos țara din ele. Dar, din păcate, adevărul este acela că, de fapt, mai mult au afundat-o.

Zilele acestea, reporterii ArgesPlus.ro împreună cu o echipă de ingineri proiectanți a mers în localitate pentru a vedea exact cum se prezintă situația și pentru a afla care sunt cauzele pentru care atâta lume este nevoită zilnic să frământe noroiul cu picioarele și să se confrunte și cu probleme în ceea ce privește canalizarea. După cum se poate vedea și în imagini, lucrarea la rețeaua de apă este acolo mai mult de formă, dor pentru a se vedea, din afară, că „ATENȚIE, SE LUCREAZĂ!”.

S-ar părea că, problema pornește de la actualul primar, Vasile Preda care, deși are posibilitatea de a accesa fonduri de finanțare pentru proiectele de infrastructură a localității… REFUZĂ (!!!), în acest fel condamnându-i mai ales pe localnicii din zona străzii TĂNASE CECILIA să se chinuie ori de câte ori acolo sunt precipitații iar pământul de pe jos se transformă în noroi.

Am încercat să luăm legătura și cu primarul localității, pentru a ne spune si punctul său de vedere, însă acesta nu a fost de găsit.

Revenind la deplasările pe vreme capricioasă, nu ar fi neapărat aici, problema. Că până la urmă mersul ca mersul. Dar ce ne facem în momentul în care este nevoie de intervenția echipajelor medicale sau de pompieri? Nu avem altă soluție decât să luăm bolnavii sau morții și să îi cărăm în spate sau să îi târâm prin noroi, după cum se arată situația expusă chiar de către un localnic. Din spusele acestuia, 6 familii care locuiesc pe acea stradă se lovesc de astfel de probleme.

La fața locului, situația este cu atât mai dramatică întrucât oamenii se așteptau la dezvoltarea pe parcurs a zonei. Din păcate, însă, la acest capitol, investițiile nu se vor arăta prea curând.

Văzute doar pe ecran, astfel de imagini, uneori par a fi ireale și te fac să te întrebi dacă sunt „pe bune” sau totul face parte doar dintr-un scenariu de film? Din păcate, nu este deloc doar liuzia unui scenariu de film ci realitatea cruntă care ne izbește fără milă.

Nu este posibil ca un drum circulat să arate într-un asemenea hal!

Încă odată, ne-a fost dat să vedem fața urâtă a satelor din Argeș, ne-a fost dat să vedem cum unii oameni sunt pur și simplu condamnați să trăiască mai rău decât înaintașii lor din vremuri de mult apuse. Și din ce cauză? Din cauza indiferenței celor mai sus-puși, acei sus-puși care, la o primă vedere pe panourile politice, mai ales, par a fi implicați trup și suflet în ceea ce privește binele localității unde ocupă un post de conducere.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here