După ce anul trecut, Magiunul de prune fabricat la Topoloveni obţinea recunoaşterea europeană prin premiul „Superior Taste Award” acordat la Bruxelles, acum câteva zile şi dulceaţa de cireşe negre a primit aceeaşi distincţie. Premiul este acordat de către International Taste and Quality Institute (iTQi) din Bruxelles, cea mai importantă organizaţie europeană care promovează alimentele şi băuturile de calitate. Dulceaţa de cireşe negre Topoloveana este al doilea produs al firmei Sonimpex Serv Com care este premiat de institutul de la Bruxelles, după o degustare „în orb”, adică fără ca juriul, format din 60 de maeştri bucătari şi somelieri din întreaga lume, să cunoască produsele.
„Recunoaşterea brandului meu mă va ajuta la dezvoltarea economică prin accesul la export. Nu am ieşit până acum la export nici cu magiunul, nici cu dulceaţa. Vom rămâne şi cu un procent în ţară, iar mărirea producţiei se va face prin diversificarea acesteia. Producem patru tipuri de dulceţuri, magiunul şi zacusca de vinete. Mai am încă o reţetă, este vorba de ceva dulce, dar nu vreau să o dezvălui”, spune Bibiana Stanciulov, directorul general al firmei Sonimpex Serv Com. Alături de dulceaţă şi magiun, anul acesta au mai fost medaliate şi trei tipuri de bere produse de compania Bergenbier, acestea fiind singurele produse româneşti recompensate de iTQi.
1 comentariu
Multumesc pentru continut interesant..