Educaţia este una dintre priorităţile PSD, iar acest lucru se reflectă prin majorarea procentului din PIB alocat acestui sector, prin investiţiile făcute pentru construcţia de noi grădiniţe şi şcoli, reabilitarea şi modernizarea celor existente, dar şi pentru achiziţionarea de microbuze şcolare şi dotarea unităţilor de învăţământ.

Elevii beneficiază de transport gratuit, sumele aferente fiind decontate de autoritățile locale și de Guvern, iar studenții pot călători gratuit cu trenul.

O altă măsură care vine în sprijinul familiilor, din punct de vedere al educației, este programul “gROwth” care prevede, în principiu, că părinții care depun 1.200 lei anual într-un cont deschis pe numele copilului la unitățile Trezoreriei Statului vor primi dobândă 600 de lei de la stat.

De asemenea, guvernarea PSD continuă să sprijine elevii şi studenţii fără posibilități să-și cumpere calculatoare.

Astfel, şi în acest an se acordă echivalentul în lei a 200 de euro tuturor elevilor/studenţilor învăţământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei/membru de familie. Se estimează că vor fi aproximativ 12.000 de beneficiari.

O măsură complementară este aceea că 4.500 școli vor fi dotate cu echipamente wireless pentru acces gratuit la Internet de mare viteză.

Acestea și multe altele sunt măsuri sociale, absolut necesare, pe care PSD le-a susținut și le susține fără rezerve spre deosebire de alte partide care proclamă suspendarea tuturor ajutoarelor sociale dacă vor veni la guvernare.

Facebook Comments
Articolul precedentPREMIU PENTRU ORAȘUL MIOVENI
Articolul următorSe oprește curentul în Moveni! Iată zonele afectate!
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here