Despre Eusebiu David (22 de ani) se poate spune că este o tânără speranță a muzicii populare argeșene. De origine din Călinești, acesta a început să cânte de la vârsta de 10 ani.  ,,Îmi plăcea sa cant mereu la ora de muzică, mama fiindu-mi învățătoare. Am urmat cursuri de canto popular și pian la Scoala populara de Arte și Meserii din Pitești.In acest timp am participat la mai multe  concursuri. La primul concurs ,,Tainele orașului Pitesti” am obținut marele premiu” spune David.

După acest prim concurs,  a urmat concursul Județean,,Mugurii folclorului Argeșean” în cadrul căruia a obținut locul 2. A urmat ulterior Liceul de Arte Dinu Lipatti din Pitești la clasa de canto popular. În acest timp a dus cântecul popular din Muscel în întreaga țară la diverse festivaluri nationale precum  Festivalul Național ,,Chindia” Târgoviște unde a obținut locul 1, Festivalul de muzică veche de la Craiova unde a obținut marele premiu,Festivalul Internațional Staruri pentru Italia unde a obținut marele premiu. A obținut titlul în Argeș în urma unui concurs în anul 2012 de ,,Cel mai frumos Argesean”.

,,Au fost multe concursuri unde am participat… la Cantecele Argeșului am obținut locul 1 , la Flori de Cantec Românesc  am obținut marele premiu. După liceu am dat la Facultatea de teologie,litere,istorie și arte la secția muzica și teologie ortodoxa. De ceva timp am terminat cele doua facultăți la muzica fiind licențiat cu 10 și în același timp am ieșit sef de promotie 2014-2017. A fost o realizare extraordinara pentru mine sa ies sef de promotie. Pe lângă cariera mea artistica mi-a plăcut sa învăț și sa studiez cat mai mult , rezultatul fiind cele 2 facultăți. În prezent sunt solist la ansamblu ,,Doina Bascovului”,am scos primul CD în anul 2013 intitulat,,Pentru mandra cânt cu dor”. Piesa care a prins cel mai mult la public se intitulează,,Tinerel m-am insurat”. Am avut oportunitatea sa reprezint Județul Argeș în parlamentul european de la Strasbourg fiind europarlamentar o săptămână acolo cu sprijinul concursului ,,Euroscola”” se prezintă Eusebiu David.

Iată una dintre piesele sale, postată pe Youtube:

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here