Prestigiosul cotidian german Der Spiegel a publicat noi documente din dosarul Football Leaks, descoperite de jurnalisti printre cei 3.4 terabiți de informații secrete ale UEFA, care le-au fost transmise de o sursă anonimă.

Dezvăluirile sunt pur și simplu șocante. Ziariștii vorbesc despre planul secret al cluburilor de top care vor să înființeze o Superligă europeană cu 16 echipe, în care sa joace doar cele mai puternice formații de pe continent. Real Madrid, Barcelona, Bayern Munchen, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Manchester City, Liverpool, Juventus, Milan și PSG vor  urmează să  joace permanent în această competitie. Alături de ele, Borussia Dortmund, Atletico Madrid, Olympique Marseille, Inter Milano și AS Roma ar urma să fie invitate să participe la turneul care va avea doua faze: una preliminară și  una eliminatorie.

Competiția va fi independentă de UEFA şi de federaţiile naţionale. Se intenționează și înființarea și un eșalon inferior, din care unele echipe vor putea promova în locul celor 5 invitate.

Der Spigel a mai scris și despre o serie de dezvăluiri legate de modul în care echipele mari din Premier League fentează plata taxelor. Mai mult documentele secrete din interiorul UEFA arată cum au fost salvate Manchester City si PSG de la excluderea din Europa. Cele două mari cluburi nu au respectat fair play-ul financiar, dar continuă să evolueze în Champions League. Ambele au scăpat de sacnțiuni după intervențiile lui Michel Platini şi Gianni Infantino.

sursa foto: www.worldsoccer.com

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here