Comisia de Insolvență la Nivel Central, din care fac parte, printre alții, reprezentanți ai Ministerului Muncii, a publicat în Monitorul Oficial o decizie privind aprobarea criteriilor generale pentru stabilirea nivelului de trai rezonabil.

“Valoarea coșului minim lunar de consum reprezintă pragul minim sub care nu pot fi stabilite cheltuielile pentru asigurarea unui nivel de trai rezonabil. Această valoare reprezintă suma de bani din veniturile debitorului care nu poate fi oprită pentru plata datoriilor deoarece îi este necesară pentru acoperirea cheltuielilor indispensabile asigurării traiului zilnic pentru sine și familia sa”, se arată în documentul care face referire la procedura insolvenței persoanelor fizice și rambursarea sumelor.

Pentru o persoană care locuiește în mediul urban, valoarea coșului minim este, potrivit deciziei publicate, de 797 lei pentru fiecare adult, 587 lei pentru fiecare copil cu vârsta de peste 14 ani, și 419 lei pentru fiecare copil cu vârsta de până la 14 ani.

Pentru cei din mediul rural, suma este de 644 lei/adult, 473 lei/copil de peste 14 ani și 339 lei/copil sub 14 ani.

Articolul întreg pe http://salutfagaras.ro/guvernul-considera-ca-o-familie-de-doi-adulti-si-doi-copii-poate-trai-cu-2-600-leiluna-la-oras/?fbclid=IwAR3gDQBj9J7rcwVYxCmI3khaIlaZAc49suVK7JRbT6PyIoWGHW7KSkz6aqQ

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here